Statistics:
Visits: 974 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Pui cu prune uscate
Q: | Intreaba despre Pui cu prune uscate |
Ingrediente
1 kg pui, 600 g prune, 50 g făină, 50 g zahăr, 1 lămaie, sare, scorţi şoară, 50 g unt.
Mod de preparare
Se curăţă mai intai prunele de codiţe şi se ţin in apă călduţă de seara pană a doua zi, apoi se spală bine şi se pun la fiert cu o bucată de scorţişoară şi cateva felii de lămaie curăţate de coajă şi de seminţe; se fierb lent pană sunt gata.
Intre timp, se taie puiul in bucăţi care se sărează şi se prăjesc in unt, după care se scot in alt vas.
In tigaia cu untul rămas se adaugă făina amestecată cu zahărul şi impreuna se ţin pe foc cateva minute ca să se caramelizeze puţin zahărul, după care se stinge imediat cu zeama de la prune, lăsandu-se să dea in cateva clocote.
Se răstoarnă apoi sosul peste bucăţile de pui prăjite, se adaugă prunele fierte şi se mai fierb impreună 10—15 min.
1 kg pui, 600 g prune, 50 g făină, 50 g zahăr, 1 lămaie, sare, scorţi şoară, 50 g unt.
Mod de preparare
Se curăţă mai intai prunele de codiţe şi se ţin in apă călduţă de seara pană a doua zi, apoi se spală bine şi se pun la fiert cu o bucată de scorţişoară şi cateva felii de lămaie curăţate de coajă şi de seminţe; se fierb lent pană sunt gata.
Intre timp, se taie puiul in bucăţi care se sărează şi se prăjesc in unt, după care se scot in alt vas.
In tigaia cu untul rămas se adaugă făina amestecată cu zahărul şi impreuna se ţin pe foc cateva minute ca să se caramelizeze puţin zahărul, după care se stinge imediat cu zeama de la prune, lăsandu-se să dea in cateva clocote.
Se răstoarnă apoi sosul peste bucăţile de pui prăjite, se adaugă prunele fierte şi se mai fierb impreună 10—15 min.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :