FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,399
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Vin de prune

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Vin de prune

 Q:   Intreaba despre Vin de prune       
Vin de pruneIngrediente

10 kg prune, 2 kg zahar, 8 I de apa, 2-3 lamai, cateva cuisoare, scortisoara.

Mod de preparare

Prunele bine coapte, din care se scot samburii, se oparesc cu 4 I de apa fiarta si se lasa pe foc moale sa fiarba 10—20 min, dupa care se pun la rece pana a doua zi.

Apoi se preseaza, se scurge zeama, iar in restul care a ramas se adauga 10—20 samburi curatati si pisati si se opareste cu 2 I de apa clocotita. Dupa racire se scurge toata zeama prin presare si impreuna cu restul de zeama se toarna in damigeana.

Se adauga zaharul (dizolvat in 2 I de apa), coaja de la lamaie rasa si zeama acestora, eventual cateva cuisoare si scortisoara. Se astupa damigeana cu un dop prevazut cu furtun de fermentare. Dupa fermentare se pritoceste si se mentine damigeana plina.

Dupa limpezire se trage la sticle.


Tag-uri: vin de prune, prune, vin



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 16 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :