Statistics:
Visits: 915 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Tort de nuci II
Q: | Intreaba despre Tort de nuci II |
Ingrediente:
Ouă 8 buc, zahăr 200 g, nuci (alune) 200 g, pesmet 60 g, lămaie 120 g, unt 20 g. Siropul: zahăr 100 g, coniac 50 ml. Crema: nuci (alune) 400 g, lapte 200 ml, zahăr 100 g, coniac 40 ml, gălbenuşuri 2 buc, unt 200 g, zahăr vanilat 1 plic.
Mod de preparare:
Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul, pană ce se obţine o cremă alifioasă. Se adaugă nucile (alunele) tăiate în ştraifuri foarte subţiri, coaja de lămaie dată pe razătoare, pesmetul, zeama de lămaie şi se omogenizează compoziţia, se toarnă într-o formă de tort unsă cu unt şi se coace la un foc potrivit. Se lasă blatul să se răcească, se despică în două, se însiropează cu sirop preparat din zahăr şi apă şi în care, după ce siropul s-a răcit, s-a pus şi coniacul, apoi se umple tortul cu cremă şi se decorează. Crema se prepară astfel: nucile (alunele) se macină, se opăresc cu laptele îndulcit, se adaugă coniacul, zahărul vanilat iar, după ce s-a răcit, se adaugă şi gălbenuşurile de ou şi untul, se amestecă, pană ce crema devine alifioasă.
Ouă 8 buc, zahăr 200 g, nuci (alune) 200 g, pesmet 60 g, lămaie 120 g, unt 20 g. Siropul: zahăr 100 g, coniac 50 ml. Crema: nuci (alune) 400 g, lapte 200 ml, zahăr 100 g, coniac 40 ml, gălbenuşuri 2 buc, unt 200 g, zahăr vanilat 1 plic.
Mod de preparare:
Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul, pană ce se obţine o cremă alifioasă. Se adaugă nucile (alunele) tăiate în ştraifuri foarte subţiri, coaja de lămaie dată pe razătoare, pesmetul, zeama de lămaie şi se omogenizează compoziţia, se toarnă într-o formă de tort unsă cu unt şi se coace la un foc potrivit. Se lasă blatul să se răcească, se despică în două, se însiropează cu sirop preparat din zahăr şi apă şi în care, după ce siropul s-a răcit, s-a pus şi coniacul, apoi se umple tortul cu cremă şi se decorează. Crema se prepară astfel: nucile (alunele) se macină, se opăresc cu laptele îndulcit, se adaugă coniacul, zahărul vanilat iar, după ce s-a răcit, se adaugă şi gălbenuşurile de ou şi untul, se amestecă, pană ce crema devine alifioasă.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 21 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :