FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 905
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Tort de nuci II

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Tort de nuci II

 Q:   Intreaba despre Tort de nuci II       
Tort de nuci IIIngrediente:

Ouă 8 buc, zahăr 200 g, nuci (alune) 200 g, pesmet 60 g, lămaie 120 g, unt 20 g. Siropul: zahăr 100 g, coniac 50 ml. Crema: nuci (alune) 400 g, lapte 200 ml, zahăr 100 g, coniac 40 ml, gălbenuşuri 2 buc, unt 200 g, zahăr vanilat 1 plic.

Mod de preparare:

Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul, pană ce se obţine o cremă alifioasă. Se adaugă nucile (alunele) tăiate în ştraifuri foarte subţiri, coaja de lămaie dată pe razătoare, pesmetul, zeama de lămaie şi se omogenizează compoziţia, se toarnă într-o formă de tort unsă cu unt şi se coace la un foc potrivit. Se lasă blatul să se răcească, se despică în două, se însiropează cu sirop preparat din zahăr şi apă şi în care, după ce siropul s-a răcit, s-a pus şi coniacul, apoi se umple tortul cu cremă şi se decorează. Crema se prepară astfel: nucile (alunele) se macină, se opăresc cu laptele îndulcit, se adaugă coniacul, zahărul vanilat iar, după ce s-a răcit, se adaugă şi gălbenuşurile de ou şi untul, se amestecă, pană ce crema devine alifioasă.


Tag-uri: oua, nuci, tort, unt



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 21 November '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :