Statistics:
Visits: 990 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Tort Maria
Q: | Intreaba despre Tort Maria |
Ingrediente:
Făină 280 g, unt 210 g, zahăr 110 g, nuci 110 g, zahăr vanilat 1 plic. Crema: zahăr 500 g, mere 500 g, nuci 140 g, fructe confiate 140 g.
Mod de preparare:
Din componentele date se face un aluat care se împarte în patru, se întind foi rotunde care se aşează în forme de tort şi se coc în cuptor. Se pun la fiert 500 g zahăr cu 160 ml apă şi 500 g mere date pe razătoare şi se fierb, pană ce merele s-au înmuiat. Se adaugă nucile prăjite în cuptor şi apoi măcinate şi fructele confiate tăiate cubuleţe şi se continuă fierberea, pană ce compoziţia este legată bine. Se ia de pe foc, se temperează, se umplu cele patru foi, se montează tortul şi se decorează după dorinţă.
Făină 280 g, unt 210 g, zahăr 110 g, nuci 110 g, zahăr vanilat 1 plic. Crema: zahăr 500 g, mere 500 g, nuci 140 g, fructe confiate 140 g.
Mod de preparare:
Din componentele date se face un aluat care se împarte în patru, se întind foi rotunde care se aşează în forme de tort şi se coc în cuptor. Se pun la fiert 500 g zahăr cu 160 ml apă şi 500 g mere date pe razătoare şi se fierb, pană ce merele s-au înmuiat. Se adaugă nucile prăjite în cuptor şi apoi măcinate şi fructele confiate tăiate cubuleţe şi se continuă fierberea, pană ce compoziţia este legată bine. Se ia de pe foc, se temperează, se umplu cele patru foi, se montează tortul şi se decorează după dorinţă.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 21 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :