Statistics:
Visits: 1,130 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Tort de alune sau nuci
Q: | Intreaba despre Tort de alune sau nuci |
Ingrediente:
Ouă 10 buc, alune (nuci) 300 g, pesmet 50 g, făină 25 g, zahăr pudră 300 g, zahăr vanilat 2 plicuri, lămaie 100 g. Crema: alune (nuci) 100 g, zahăr 150 g, cafea neagră 150 ml, unt 200 g, zahăr vanilat 1 plic, coniac 50 ml, ouă 2 buc. Sirop: zahăr 125 g.
Mod de preparare:
Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, coaja de lămaie rasă şi zeama de lămaie. Se adaugă alunele prăjite şi apoi măcinate, pesmetul şi o lingură de făină. La sfarşit se încorporează albuşurile, se toarnă compoziţia într-o formă de tort unsă cu unt şi se coace la un foc potrivit. Se lasă să se răcească, se despică în trei foi şi se umple cu crema preparată astfel: ouăle se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cafeaua neagră şi alunele prăjite şi măcinate, se încălzeşte vasul într-un bai-marin, pană ce compoziţia se leagă. Se lasă să se răcească, se adaugă untul şi coniacul şi se amestecă, pană ce se obţine o cremă spumoasă.
Ouă 10 buc, alune (nuci) 300 g, pesmet 50 g, făină 25 g, zahăr pudră 300 g, zahăr vanilat 2 plicuri, lămaie 100 g. Crema: alune (nuci) 100 g, zahăr 150 g, cafea neagră 150 ml, unt 200 g, zahăr vanilat 1 plic, coniac 50 ml, ouă 2 buc. Sirop: zahăr 125 g.
Mod de preparare:
Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, coaja de lămaie rasă şi zeama de lămaie. Se adaugă alunele prăjite şi apoi măcinate, pesmetul şi o lingură de făină. La sfarşit se încorporează albuşurile, se toarnă compoziţia într-o formă de tort unsă cu unt şi se coace la un foc potrivit. Se lasă să se răcească, se despică în trei foi şi se umple cu crema preparată astfel: ouăle se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cafeaua neagră şi alunele prăjite şi măcinate, se încălzeşte vasul într-un bai-marin, pană ce compoziţia se leagă. Se lasă să se răcească, se adaugă untul şi coniacul şi se amestecă, pană ce se obţine o cremă spumoasă.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 21 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :