Statistics:
Visits: 974 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Nugat
Q: | Intreaba despre Nugat |
Ingrediente:
Nuci 700 g, zahăr 500 g, miere 125 g. zahăr vanilat 2 plicuri, albuşuri 8 buc, stafide 200 g.
Mod de preparare:
Albuşurile se bat bine intr-un căzănel, se adaugă la albuşuri zahărul, care se pune puţin cate puţin cu o linguriţă. Se adaugă zahărul vanilat, se aşează căzănelul într-un vas cu apă şi se dă vasul la foc, amestecandu-se compoziţia cu un tel. Cand a inceput să fiarbă, se pune mierea, picătură cu picătură şi se continuă amestecatul timp de cateva minute. Se adaugă nucile tăiate cu cuţitul. La sfarşit se pun stafidele. Se pune pe un fund o foaie de tort se toarnă peste foaie nugatul, se întinde cu un şpaclu, se acoperă cu altă foaie de tort, se aşează deasupra un fund, peste care se pune o greutate. Se dă nugatul la rece pană a doua zi şi apoi se taie în bucăţi.
Nuci 700 g, zahăr 500 g, miere 125 g. zahăr vanilat 2 plicuri, albuşuri 8 buc, stafide 200 g.
Mod de preparare:
Albuşurile se bat bine intr-un căzănel, se adaugă la albuşuri zahărul, care se pune puţin cate puţin cu o linguriţă. Se adaugă zahărul vanilat, se aşează căzănelul într-un vas cu apă şi se dă vasul la foc, amestecandu-se compoziţia cu un tel. Cand a inceput să fiarbă, se pune mierea, picătură cu picătură şi se continuă amestecatul timp de cateva minute. Se adaugă nucile tăiate cu cuţitul. La sfarşit se pun stafidele. Se pune pe un fund o foaie de tort se toarnă peste foaie nugatul, se întinde cu un şpaclu, se acoperă cu altă foaie de tort, se aşează deasupra un fund, peste care se pune o greutate. Se dă nugatul la rece pană a doua zi şi apoi se taie în bucăţi.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :