Statistics:
Visits: 834 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Tort de miere II
Q: | Intreaba despre Tort de miere II |
Ingrediente:
Făină 500 g, miere 250 g, zahăr 250 g, nuci 250 g, ouă 3 buc, praf de copt 1 . plic, coajă rasă de lămaie 60 g, scorţişoară 1 g. Crema: zahăr 100 g, nuci 40 g, unt 200 g, ouă 3 buc, ciocolată 20 g, coniac 20 ml.
Mod de preparare:
Gălbenuşurile se freacă cu zahărul şi mierea, se adaugă făina, nucile măcinate, praful de copt, scorţişoara şi coaja rasă de lămaie. Albuşurile se bat bine cu telul şi se încorporează uşor în compoziţie. Se toarnă compoziţia într-o formă de tort tapetată cu hartie şi se coace blatul la un foc iute la început şi se continuă coacerea la un foc domol, pană ce blatul este copt. Crema se prepară precum urmează: ouăle şi zahărul se amestecă bine, se încălzesc într-un bain-marie, se adaugă nucile şi se ia vasul de pe foc. Ciocolata se amestecă cu untul încălzit şi se adaugă la cremă iar la sfarşit se pune coniacul. Se despică blatul în trei foi, se umplu foile, se dă tortul la rece timp de două ore iar apoi se deeorează cu restul de umplutură.
Făină 500 g, miere 250 g, zahăr 250 g, nuci 250 g, ouă 3 buc, praf de copt 1 . plic, coajă rasă de lămaie 60 g, scorţişoară 1 g. Crema: zahăr 100 g, nuci 40 g, unt 200 g, ouă 3 buc, ciocolată 20 g, coniac 20 ml.
Mod de preparare:
Gălbenuşurile se freacă cu zahărul şi mierea, se adaugă făina, nucile măcinate, praful de copt, scorţişoara şi coaja rasă de lămaie. Albuşurile se bat bine cu telul şi se încorporează uşor în compoziţie. Se toarnă compoziţia într-o formă de tort tapetată cu hartie şi se coace blatul la un foc iute la început şi se continuă coacerea la un foc domol, pană ce blatul este copt. Crema se prepară precum urmează: ouăle şi zahărul se amestecă bine, se încălzesc într-un bain-marie, se adaugă nucile şi se ia vasul de pe foc. Ciocolata se amestecă cu untul încălzit şi se adaugă la cremă iar la sfarşit se pune coniacul. Se despică blatul în trei foi, se umplu foile, se dă tortul la rece timp de două ore iar apoi se deeorează cu restul de umplutură.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 21 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :