Statistics:
Visits: 939 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Tort de bezea
Q: | Intreaba despre Tort de bezea |
Ingrediente:
Zahăr pudră 600 g, nuci 200 g, albuşuri 10 g, coajă rasă de lămaie 40- 50 g, frişca proaspătă 1 kg, unt 40 g, făină 30 g.
Mod de preparare:
Albuşurile se bat bine, se adaugă succesiv 500 g zahăr şi se bat în continuare, pană ce albuşurile s-au întărit. Se adaugă nucile măcinate şi coaja rasă de lămaie. Se coc trei foi în tăvi de tort unse cu unt şi pudrate cu făină. Frişca se scurge de zer, se bate cu zahărul rămas, se lasă să stea 30 min., se scurge din nou zerul format, se umplu foile de bezea şi se decorează pe deasupra cu frişca, cu ajutorul unui cornet sau poş.
Zahăr pudră 600 g, nuci 200 g, albuşuri 10 g, coajă rasă de lămaie 40- 50 g, frişca proaspătă 1 kg, unt 40 g, făină 30 g.
Mod de preparare:
Albuşurile se bat bine, se adaugă succesiv 500 g zahăr şi se bat în continuare, pană ce albuşurile s-au întărit. Se adaugă nucile măcinate şi coaja rasă de lămaie. Se coc trei foi în tăvi de tort unse cu unt şi pudrate cu făină. Frişca se scurge de zer, se bate cu zahărul rămas, se lasă să stea 30 min., se scurge din nou zerul format, se umplu foile de bezea şi se decorează pe deasupra cu frişca, cu ajutorul unui cornet sau poş.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 21 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :