Statistics:
Visits: 943 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Tocana cu carne de vaca - din Ardeal
Q: | Intreaba despre Tocana cu carne de vaca - din Ardeal |
Ingreriente:
Carne de vacă 750 g, ceapă 500 g, usturoi 30 g, ulei 200 g, chimen 15 g, făină 250 g, ouă 2 buc, morcovi 200 g, ţelină 100 g, roşii proaspete 300 g, ardei graşi 200 g, bulion de tomate 100 g, boia de ardei dulce 10 g, cartofi 1 kg, ciuperci 100 g, verdeaţă 2 leg, sare.
Cum se prepară:
Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt, se călesc în ulei şi se adaugă morcovii şi ţelina dată pe răzătoare. După câteva minute se pune boiaua şi bulionul, se stinge cu apă şi se lasă să fiarbă, până ce sosul se leagă. Carnea de vacă se taie bucăţi mici (20-25 g), se sărează şi se pune în sos, se lasă să fiarbă circa 2/3 ore, apoi se adaugă c artofii tăiaţi cuburi şi ciupercile tăiate julien şi opărite. Se potriveşte gustul de sare, se umple cu apă şi se lasă să fiarbă la un foc potrivit. Din făină, ouă şi puţină apă se face o cocă mai tare, din care se rup cu mâna bucăţi de mărimea unei alune, se rotunjesc între palme şi se pun la fiert în vasul cu tocană. Se adaugă şi ardeii tăiaţi cubuleţe şi se lasă să fiarbă circa 30 min. Se potriveşte gustul de sare, iar la sfârşit se adaugă verdeaţă tocată.
Sursa imaginii : freeschoolclipart.com
Carne de vacă 750 g, ceapă 500 g, usturoi 30 g, ulei 200 g, chimen 15 g, făină 250 g, ouă 2 buc, morcovi 200 g, ţelină 100 g, roşii proaspete 300 g, ardei graşi 200 g, bulion de tomate 100 g, boia de ardei dulce 10 g, cartofi 1 kg, ciuperci 100 g, verdeaţă 2 leg, sare.
Cum se prepară:
Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt, se călesc în ulei şi se adaugă morcovii şi ţelina dată pe răzătoare. După câteva minute se pune boiaua şi bulionul, se stinge cu apă şi se lasă să fiarbă, până ce sosul se leagă. Carnea de vacă se taie bucăţi mici (20-25 g), se sărează şi se pune în sos, se lasă să fiarbă circa 2/3 ore, apoi se adaugă c artofii tăiaţi cuburi şi ciupercile tăiate julien şi opărite. Se potriveşte gustul de sare, se umple cu apă şi se lasă să fiarbă la un foc potrivit. Din făină, ouă şi puţină apă se face o cocă mai tare, din care se rup cu mâna bucăţi de mărimea unei alune, se rotunjesc între palme şi se pun la fiert în vasul cu tocană. Se adaugă şi ardeii tăiaţi cubuleţe şi se lasă să fiarbă circa 30 min. Se potriveşte gustul de sare, iar la sfârşit se adaugă verdeaţă tocată.
Sursa imaginii : freeschoolclipart.com
Tag-uri: tocana, carne de vaca, ciuperci, chimen, ardeal |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 29 October '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :