Statistics:
Visits: 1,120 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Tocana cu carne de vaca - din Arges
Q: | Intreaba despre Tocana cu carne de vaca - din Arges |
Ingreriente:
Carne de vacă 750 g, ceapă 600 g, morcovi 100 g, albitură 100 g, ardei graşi 200 g, bulion de tomate 100 g, ulei 200 g, făină 50 g, roşii 400 g, vin 100 ml, verdeaţă 2 leg, piper, sare.
Cum se prepară:
Carnea se taie bucăţi mici (20-25 g), se sărează, se prăjeşte în ulei şi se scoate pe un platou. În uleiul rămas se căleşte ceapa tocată mărunt, zarzavatul de supă dat pe răzătoare şi ardeii graşi tăiaţi julien. Se stinge cu bulion desfăcut în apă, se lasă să fiarbă 30 min şi se pasează printr-o sită sau pasoar. Se pune carnea în acest sos şi se fierbe circa o oră. Se adaugă făina amestecată cu ulei rece, se potriveşte gustul de sare şi piper şi se dă vasul la cuptor pentru 15 min. La sfârşit se aşează peste carne roşiile tăiate sferturi, se toarnă vinul şi se dă vasul la cuptor pentru încă 15 min. La servit se presară cu verdeaţă pe fiecare porţie.
Sursa imaginii : freeschoolclipart.com
Carne de vacă 750 g, ceapă 600 g, morcovi 100 g, albitură 100 g, ardei graşi 200 g, bulion de tomate 100 g, ulei 200 g, făină 50 g, roşii 400 g, vin 100 ml, verdeaţă 2 leg, piper, sare.
Cum se prepară:
Carnea se taie bucăţi mici (20-25 g), se sărează, se prăjeşte în ulei şi se scoate pe un platou. În uleiul rămas se căleşte ceapa tocată mărunt, zarzavatul de supă dat pe răzătoare şi ardeii graşi tăiaţi julien. Se stinge cu bulion desfăcut în apă, se lasă să fiarbă 30 min şi se pasează printr-o sită sau pasoar. Se pune carnea în acest sos şi se fierbe circa o oră. Se adaugă făina amestecată cu ulei rece, se potriveşte gustul de sare şi piper şi se dă vasul la cuptor pentru 15 min. La sfârşit se aşează peste carne roşiile tăiate sferturi, se toarnă vinul şi se dă vasul la cuptor pentru încă 15 min. La servit se presară cu verdeaţă pe fiecare porţie.
Sursa imaginii : freeschoolclipart.com
Tag-uri: tocana, carne de vaca, ardei grasi, rosii, arges |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 29 October '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :