Statistics:
Visits: 984 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Tocana cu carne de vaca si porc - din Bucovina
Q: | Intreaba despre Tocana cu carne de vaca si porc - din Bucovina |
Ingreriente:
Carne de vacă 400 g, carne de porc 350 g, ceapă 750 g, ulei 200 g, bulion de tomate 150 g, costiţă afumată 100 g, ardei graşi 200 g, usturoi 20 g, verdeaţă 2 leg, roşii 600 g, vin 100 ml, cimbru 1 fir, smântână 300 g, piper, sare.
Cum se prepară:
Carnea de vacă şi cea de porc se taie bucăţi de 25-30 g, se sărează şi se prăjesc separat în ulei şi se scot pe două platouri. Ceapa se toacă mărunt, se căleşte în ulei, se stinge cu bulion desfăcut în apă, se lasă să fiarbă 30 min, se pasează, se adaugă carnea de vacă şi se fierbe 2 ore. Se adaugă apoi carnea de porc şi se mai fierbe 30 min. La sftrşit se pune costiţa tăiată cuburi şi călită puţin, usturoiul tocat mărunt, ardeii tăiaţi julien, roşiile curăţate de pieliţă şi seminţe, vinul şi smântâna şi se potriveşte gustul de cimbru, sare şi piper. Se mai fierbe 15 min. Se mănâncă cu mămăliguţă fierbinte sau paste făinoase.
Sursa imaginii : freeschoolclipart.com
Carne de vacă 400 g, carne de porc 350 g, ceapă 750 g, ulei 200 g, bulion de tomate 150 g, costiţă afumată 100 g, ardei graşi 200 g, usturoi 20 g, verdeaţă 2 leg, roşii 600 g, vin 100 ml, cimbru 1 fir, smântână 300 g, piper, sare.
Cum se prepară:
Carnea de vacă şi cea de porc se taie bucăţi de 25-30 g, se sărează şi se prăjesc separat în ulei şi se scot pe două platouri. Ceapa se toacă mărunt, se căleşte în ulei, se stinge cu bulion desfăcut în apă, se lasă să fiarbă 30 min, se pasează, se adaugă carnea de vacă şi se fierbe 2 ore. Se adaugă apoi carnea de porc şi se mai fierbe 30 min. La sftrşit se pune costiţa tăiată cuburi şi călită puţin, usturoiul tocat mărunt, ardeii tăiaţi julien, roşiile curăţate de pieliţă şi seminţe, vinul şi smântâna şi se potriveşte gustul de cimbru, sare şi piper. Se mai fierbe 15 min. Se mănâncă cu mămăliguţă fierbinte sau paste făinoase.
Sursa imaginii : freeschoolclipart.com
Tag-uri: tocana, carne de vaca, carne de proc, smantana, costita afumata, bucovina |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 29 October '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :