FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 643
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Supa din carne de vaca

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   pasare   orez   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   pesmet   otet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Supa din carne de vaca

 Q:   Intreaba despre Supa din carne de vaca       
Supa din carne de vaca Ingrediente

Pentru 6 porţii: 7 kg carne de vacă cu os, sau oase de vacă cu măduvă, 1 ceapă, 1-2 rădăcini de pătrunjel, 1-2 morcovi, 1 ţelină (dacă este mare se pune 112 din ea), 1 bucată (felie) de varză dulce, câteva boabe de piper, 1 linguriţă de sare.

Se mai pot pune in supă şi alte legume: 1 bucată de praz, 2-3 cartofi, iar la urmă, când supa este aproape gata, se mai pot adăuga 2-3 ardei graşi, 2-3 roşii, 1 legătură de pătrunjel.

Mod de preparare

Carnea şi oasele (osul cu sită sau cu măduvă se taie cu fierăstrăul) se spală in apă rece şi se pun tot cu apă rece la fiert. După ce incepe apa să fiarbă este de mare importanţă ca să se ia spuma imediat. Se pune o parte din sare, se amestecă o dată cu coada unei linguri de lemn, se lasă să mai dea in 2-3 clocote, după care se ia spuma din nou, până ce nu mai apare, apoi se şterg cu un şervet umezit marginile interioare ale oalei, pentru a inlătura negreala de la spumă.

In cazul in care spuma nu a fost luată la timp şi supa s-a tulburat, se toarnă peste supă 1/2 pahar cu apă rece, care face ca toată spuma să se strangă deasupra supei, putandu-se apoi lua uşor cu o spumieră. După aceea vasul cu supă se acoperă cu un capac (lăsându-se o porţiune neacoperită pentru ieşirea aburului) şi se lasă să fiarbă 3-4 ore lent in clocote mici, pe foc domol. Când carnea este pe jumătate fiartă se pun legumele şi zarzavatul. Eventual, dacă a fiert carnea inainte ca legumele să fie gata, se scoate carnea, se pune intr-un vas cu apă rece şi puţin sărată, lăsându-se legumele să fiarbă in continuare impreună cu oasele, atat cât mai este nevoie.

Când legumele au fiert, se scot cu atenţie să nu se rupă, ele formand garnitura rasolului.
In cazul in care supa este prea slabă, se rade un morcov pe razătoare, se pune la călit cu o lingură de grăsime, după care se stinge cu câteva linguri de supă şi se strecoară peste ea. Se potriveşte supa de sare, se dă la o parte de pe foc şi se lasă 10-20 min să se limpezească. Apoi se strecoară in alt vas sau intr-o supieră şi se adaugă garnitura pregătită separat din timp.
Supele trebuie servite foarte fierbinţi, cu o garnitură după preferinţă: găluşte de gris, tăiţei de casă, orez, gogoşele din aluat pripit etc.

Toate supele, când se servesc la masă, se presară cu pătrunjel verde ales de pe cotoare, bine spălat, zvantat de apă şi tăiat foarte mărunt.
Ca să fie supa limpede, garniturile se fierb separat in apă clocotită cu puţină sare. Carnea din supă poate fi servită ca al doilea fel, garnisită cu legumele din supă şi cu hrean ras sau cu diferite sosuri picante sau cu sos de roşii.


Tag-uri: carne, supa, vaca



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 12 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :