Statistics:
Visits: 959 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Consomme din oase de vaca
Q: | Intreaba despre Consomme din oase de vaca |
Ingrediente
1,5 kg oase de vacă, 300 g carne slabă de vacă, 1 ţel in ă, 60 g ceapă, 1 morcov, 1-2 rădăcini de pătrunjel, câteva boabe de piper, 1-2 albuşuri, sare.
Mod de preparare
Se taie oasele şi se pun la opărit, după care se spală din nou şi se pun la fiert cu apă in cantitate dublă faţă de consommeul dorit: prin fierbere apa scade la jumătate. Se acoperă oala, lăsându-se loc pentru ieşirea aburului (nu trebuie acoperită ermetic ca să nu iasă supa tulbure).. intre timp se spumuieşte. Se fierbe 2-3 ore in clocote mici şi neintrerupte, după care se adaugă jumătate din legume şi sare.
Când s-au fiert şi legumele, se strecoară supa. Separat se taie in f elii subţiri restul de legume, se dă carnea macră şi fără grăsime prin maşina de tocat, se adaugă 1-2 albuşuri, boabe de piper şi 1/2 pahar de apă rece. Se amestecă totul bine şi se toarnă câte puţin din supa de oase, amestecându-se bine până ce se toarnă toată supa, după care se pune la fiert, continuandu-se amestecatul, foarte uşor, ca să nu se prindă tocătura de fundul oalei.
După ce supa a dat an fiert, imediat se pune oala pe foc foarte mic, lăsându-se să fiarbă incet 25-30 min. Prin fierbere, compoziţia se coagulează, adică albuşul şi carnea adună toate impurităţile din supă, dandu-i o nuanţă gălbuie limpede şi un gust plăcut aromat.
Această operaţie se numeşte limpezirea consommeului.
Se potriveşte de sare şi când se observă că s-a strans (coagulat) bine albuşul şi carnea tocată, iar supa s-a limpezit, se ia un prosop de etamină sau un tifon pus dublu, se umezeşte şi se strecoară supa prin el, cu multă atenţie, să nu se sfărame albuşurile şi carnea coagulată din supă, ceea ce ar face ca supa să nu mai fie perfect limpede.
Se continuă strecurarea incet, iar la urmă se strange şervetul ca să se scurgă bine toată supa, fără a se presa.Se obţine astfel un consomme limpede care se serveşte la ceşti, cu garnituri sau simplu, rece sau cald.
1,5 kg oase de vacă, 300 g carne slabă de vacă, 1 ţel in ă, 60 g ceapă, 1 morcov, 1-2 rădăcini de pătrunjel, câteva boabe de piper, 1-2 albuşuri, sare.
Mod de preparare
Se taie oasele şi se pun la opărit, după care se spală din nou şi se pun la fiert cu apă in cantitate dublă faţă de consommeul dorit: prin fierbere apa scade la jumătate. Se acoperă oala, lăsându-se loc pentru ieşirea aburului (nu trebuie acoperită ermetic ca să nu iasă supa tulbure).. intre timp se spumuieşte. Se fierbe 2-3 ore in clocote mici şi neintrerupte, după care se adaugă jumătate din legume şi sare.
Când s-au fiert şi legumele, se strecoară supa. Separat se taie in f elii subţiri restul de legume, se dă carnea macră şi fără grăsime prin maşina de tocat, se adaugă 1-2 albuşuri, boabe de piper şi 1/2 pahar de apă rece. Se amestecă totul bine şi se toarnă câte puţin din supa de oase, amestecându-se bine până ce se toarnă toată supa, după care se pune la fiert, continuandu-se amestecatul, foarte uşor, ca să nu se prindă tocătura de fundul oalei.
După ce supa a dat an fiert, imediat se pune oala pe foc foarte mic, lăsându-se să fiarbă incet 25-30 min. Prin fierbere, compoziţia se coagulează, adică albuşul şi carnea adună toate impurităţile din supă, dandu-i o nuanţă gălbuie limpede şi un gust plăcut aromat.
Această operaţie se numeşte limpezirea consommeului.
Se potriveşte de sare şi când se observă că s-a strans (coagulat) bine albuşul şi carnea tocată, iar supa s-a limpezit, se ia un prosop de etamină sau un tifon pus dublu, se umezeşte şi se strecoară supa prin el, cu multă atenţie, să nu se sfărame albuşurile şi carnea coagulată din supă, ceea ce ar face ca supa să nu mai fie perfect limpede.
Se continuă strecurarea incet, iar la urmă se strange şervetul ca să se scurgă bine toată supa, fără a se presa.Se obţine astfel un consomme limpede care se serveşte la ceşti, cu garnituri sau simplu, rece sau cald.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 12 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :