Statistics:
Visits: 940 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Sarmale de orez cu ciuperci
Q: | Intreaba despre Sarmale de orez cu ciuperci |
Ingrediente
Pentru 6 porţii: 300-400 g ciuperci, 300 g orez, 150 g ceapă, 200 ml ulei, 50 g bulion de roşii, cateva roşii proaspete, sare, piper, 2-3 legături de pătrunjel şi mărar verde, varză dulce sau murată (cu foi bune).
Mod de preparare
Dacă se foloseşte varză dulce, aceasta se opăreşte mai intai in apă clocotită cu sare şi cu puţin oţet sau cu borş.
Varza acră se spală in apă rece, se desfac foile şi dacă nu sunt destul de moi se opăresc. Se aleg apoi foile bune, iar restul se toacă foarte subţire, intre timp, se taie ceapa foarte mărunt şi se pune la prăjit in jumătate din ulei bine infierbantat.
Cand se ingălbeneşte, se adaugă orezul ale s, spălat şi scurs de apă, se prăjesc puţin impreună, se adaugă mărarul şi pătrunjelul tăiate mărunt, ciupercile care au fost mai intai spălate, tăiate in pătrăţele mici şi călite in restul de ulei rămas. Se stinge compoziţia cu apă clocotită in cantitate de două ori mai mare decat orezul, se amestecă, se adaugă piper' sare şi, după ce a inceput să fiarbă, se acopecă vasul cu un capac şi se lasă pe foc moderat, pană se umflă bine orezul.
Din compoziţia preparată mai inainte şi foi de varză se fac apoi sarmale impăturindu-se bine ca să nu se desfacă in timpul fiertului. intr-o cratiţă se aşază la fund un strat de varză tăiată subţire, peste care se pun sarmalele, una langă alta, in aşa fel ca la mijloc să rămană un gol care se umple cu varza tăiată care se pune şi peste sarmale.
Se umple cratiţa cu apă caldă, in care s-a dizolvat bulionul de roşii iar roşiile se taie in felii şi se pun pe deasupra. Se lasă sarmalele pe foc moderat pană incep să fiarbă (acoperite cu un capac), după care se introduc in cuptor şi se fierb fent, pană ce varza este gata. Se servesc reci sau calde, cu smantană sau mămăliguţă caldă.
Menţiune: La inceput nu se umple complet cratiţa de sarmale cu apă, fiindcă la fiert sarmalele se umflă; este mai bine să se adauge apă caldă pe parcurs, cand aceasta scade.
Pentru 6 porţii: 300-400 g ciuperci, 300 g orez, 150 g ceapă, 200 ml ulei, 50 g bulion de roşii, cateva roşii proaspete, sare, piper, 2-3 legături de pătrunjel şi mărar verde, varză dulce sau murată (cu foi bune).
Mod de preparare
Dacă se foloseşte varză dulce, aceasta se opăreşte mai intai in apă clocotită cu sare şi cu puţin oţet sau cu borş.
Varza acră se spală in apă rece, se desfac foile şi dacă nu sunt destul de moi se opăresc. Se aleg apoi foile bune, iar restul se toacă foarte subţire, intre timp, se taie ceapa foarte mărunt şi se pune la prăjit in jumătate din ulei bine infierbantat.
Cand se ingălbeneşte, se adaugă orezul ale s, spălat şi scurs de apă, se prăjesc puţin impreună, se adaugă mărarul şi pătrunjelul tăiate mărunt, ciupercile care au fost mai intai spălate, tăiate in pătrăţele mici şi călite in restul de ulei rămas. Se stinge compoziţia cu apă clocotită in cantitate de două ori mai mare decat orezul, se amestecă, se adaugă piper' sare şi, după ce a inceput să fiarbă, se acopecă vasul cu un capac şi se lasă pe foc moderat, pană se umflă bine orezul.
Din compoziţia preparată mai inainte şi foi de varză se fac apoi sarmale impăturindu-se bine ca să nu se desfacă in timpul fiertului. intr-o cratiţă se aşază la fund un strat de varză tăiată subţire, peste care se pun sarmalele, una langă alta, in aşa fel ca la mijloc să rămană un gol care se umple cu varza tăiată care se pune şi peste sarmale.
Se umple cratiţa cu apă caldă, in care s-a dizolvat bulionul de roşii iar roşiile se taie in felii şi se pun pe deasupra. Se lasă sarmalele pe foc moderat pană incep să fiarbă (acoperite cu un capac), după care se introduc in cuptor şi se fierb fent, pană ce varza este gata. Se servesc reci sau calde, cu smantană sau mămăliguţă caldă.
Menţiune: La inceput nu se umple complet cratiţa de sarmale cu apă, fiindcă la fiert sarmalele se umflă; este mai bine să se adauge apă caldă pe parcurs, cand aceasta scade.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 18 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :