FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 931
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Sarmale de orez cu ciuperci

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Sarmale de orez cu ciuperci

 Q:   Intreaba despre Sarmale de orez cu ciuperci       
Sarmale de orez cu ciuperci Ingrediente

Pentru 6 porţii: 300-400 g ciuperci, 300 g orez, 150 g ceapă, 200 ml ulei, 50 g bulion de roşii, cateva roşii proaspete, sare, piper, 2-3 legături de pătrunjel şi mărar verde, varză dulce sau murată (cu foi bune).

Mod de preparare

Dacă se foloseşte varză dulce, aceasta se opăreşte mai intai in apă clocotită cu sare şi cu puţin oţet sau cu borş.
Varza acră se spală in apă rece, se desfac foile şi dacă nu sunt destul de moi se opăresc. Se aleg apoi foile bune, iar restul se toacă foarte subţire, intre timp, se taie ceapa foarte mărunt şi se pune la prăjit in jumătate din ulei bine infierbantat.

Cand se ingălbeneşte, se adaugă orezul ale s, spălat şi scurs de apă, se prăjesc puţin impreună, se adaugă mărarul şi pătrunjelul tăiate mărunt, ciupercile care au fost mai intai spălate, tăiate in pătrăţele mici şi călite in restul de ulei rămas. Se stinge compoziţia cu apă clocotită in cantitate de două ori mai mare decat orezul, se amestecă, se adaugă piper' sare şi, după ce a inceput să fiarbă, se acopecă vasul cu un capac şi se lasă pe foc moderat, pană se umflă bine orezul.

Din compoziţia preparată mai inainte şi foi de varză se fac apoi sarmale impăturindu-se bine ca să nu se desfacă in timpul fiertului. intr-o cratiţă se aşază la fund un strat de varză tăiată subţire, peste care se pun sarmalele, una langă alta, in aşa fel ca la mijloc să rămană un gol care se umple cu varza tăiată care se pune şi peste sarmale.

Se umple cratiţa cu apă caldă, in care s-a dizolvat bulionul de roşii iar roşiile se taie in felii şi se pun pe deasupra. Se lasă sarmalele pe foc moderat pană incep să fiarbă (acoperite cu un capac), după care se introduc in cuptor şi se fierb fent, pană ce varza este gata. Se servesc reci sau calde, cu smantană sau mămăliguţă caldă.

Menţiune: La inceput nu se umple complet cratiţa de sarmale cu apă, fiindcă la fiert sarmalele se umflă; este mai bine să se adauge apă caldă pe parcurs, cand aceasta scade.


Tag-uri: sarmale, orez, ciuperci



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 18 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :