Statistics:
Visits: 982 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Chisca
Q: | Intreaba despre Chisca |
Ingrediente
1 kg pasat marunt sau malai grisat, 500 g slanina, 300 g ceapa, sare si piper pisat dupa gust.
Mod de preparare
Pasatul sau malaiul se opareste cu apa fiarta, intr-o cantitate egala cu de trei ori cantitatea lui. Slanina se taie in cubulete mici si se caleste putin, dupa care se scoate si se amesteca cu pasat oparit in untura ramasa de la slanina;se prajeste ceapa taiata marunt si dupa aceea se adauga la compozitia de pasat.
Se potriveste totul de sare si de piper pisat, dupa gust, se amesteca bine si cu compozitia respectiva se umplu mate, se leaga fiecare mat la ambele capete, se inteapa in cateva locuri si se pun la fiert in apa fierbinte cu putina sare. In timpul fierberii lente se mai inteapa chisca, ca sa nu plesneasca invelisul.
Dupa fierbere timp de 30—40 min, fara clocot, chisca este gata. Ea se mai pune apoi la prajit intr-o tigaie cu untura pe foc deschis sau in cuptor. Se serveste calda.
1 kg pasat marunt sau malai grisat, 500 g slanina, 300 g ceapa, sare si piper pisat dupa gust.
Mod de preparare
Pasatul sau malaiul se opareste cu apa fiarta, intr-o cantitate egala cu de trei ori cantitatea lui. Slanina se taie in cubulete mici si se caleste putin, dupa care se scoate si se amesteca cu pasat oparit in untura ramasa de la slanina;se prajeste ceapa taiata marunt si dupa aceea se adauga la compozitia de pasat.
Se potriveste totul de sare si de piper pisat, dupa gust, se amesteca bine si cu compozitia respectiva se umplu mate, se leaga fiecare mat la ambele capete, se inteapa in cateva locuri si se pun la fiert in apa fierbinte cu putina sare. In timpul fierberii lente se mai inteapa chisca, ca sa nu plesneasca invelisul.
Dupa fierbere timp de 30—40 min, fara clocot, chisca este gata. Ea se mai pune apoi la prajit intr-o tigaie cu untura pe foc deschis sau in cuptor. Se serveste calda.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 02 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :