Statistics:
Visits: 1,190 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Sarmale in foi de varza murata
Q: | Intreaba despre Sarmale in foi de varza murata |
Ingrediente
300 g carne de porc, 200 g carne de vacă sau tot de porc dar mai slabă, 100 g orez, 150 g untură, 150 g ceapă, 50 g bulion, 300 g roşii, 1-2 căpăţani de varză murată, piper boabe, piper pisat, 1 fir de cimbru.
Mod de preparare
Carnea împreună cu o parte din ceapa călită se trec. prin maşina de tocat. Se adaugă orezul opărit, piper pisat, sare, se amestecă bine şi cu această tocătură se pregătesc sarmalele cu foi de varză alese dinainte, acestea trebuind să fie subţiri.
Se aşază carnea (cantitatea cărnii cat o nucă mijlocie) pe marginea foii, pe palma întinsă sau pe masă, se întoarce un capăt al frunzei peste carne şi se rulează pană la ce lălalt capăt.
Apoi marginile frunzei de la capete se introduc în interiorul sarmalei.
Frunzele rămase, după ce li se înlătură nervura principală, se aşază una peste alta, se rulează şi se taie cat se poate de subţire.
O parte din această varză se pune pe fundul cratiţei, peste care se aşază apoi sarmalele în randuri suprapuse, iar deasupra se pune restul de varză tocată. Printre randurile de sarmale sau la mijloc se poate pune costiţă afumată sau slănină.
Oala cu sarmale se umple cu sos pregătit în felul următor: ceapa tăiată mărunt se pune la călit cu untură, se adaugă bulion şi se stinge cu atata apă caldă cat este nevoie pentru a acoperi sarmalele.
Peste sarmale se pun restul de varză, boabe de piper, cimbru, felii de roşii şi se lasă să fiarbă acoperite cu capac 2—3 ore neîntrerupt. Intre timp, se mişcă din cand în cand cratiţa să nu se prindă sarmalele la fund.
Dacă sarmalele scad în timpul fiertului, atunci se mai adaugă apă fierbinte. Se recomandă ca, după ce s-au fiert pe jumătate, sarmalele să se introducă în cuptor la foc mic. Ca să nu se afume sarmalele, se pot pune la fundul vasului beţişoare aşezate în formă de grătar.
Dacă varza este prea acră sau sărată, trebuie spălată bine înainte de întrebuinţare.
La sarmale nu este bine să se pună la început prea mult sos cu apă, întrucît ele se umflă în timpul fierberii şi sosul dă pe dinafară şi curge pe plită. Dacă este nevoie se mai adaugă apă pe parcurs.
Sarmalele se servesc cu mămăliguţă caldă şi, după gust, cu smîntînă sau ardei iute proaspăt.
300 g carne de porc, 200 g carne de vacă sau tot de porc dar mai slabă, 100 g orez, 150 g untură, 150 g ceapă, 50 g bulion, 300 g roşii, 1-2 căpăţani de varză murată, piper boabe, piper pisat, 1 fir de cimbru.
Mod de preparare
Carnea împreună cu o parte din ceapa călită se trec. prin maşina de tocat. Se adaugă orezul opărit, piper pisat, sare, se amestecă bine şi cu această tocătură se pregătesc sarmalele cu foi de varză alese dinainte, acestea trebuind să fie subţiri.
Se aşază carnea (cantitatea cărnii cat o nucă mijlocie) pe marginea foii, pe palma întinsă sau pe masă, se întoarce un capăt al frunzei peste carne şi se rulează pană la ce lălalt capăt.
Apoi marginile frunzei de la capete se introduc în interiorul sarmalei.
Frunzele rămase, după ce li se înlătură nervura principală, se aşază una peste alta, se rulează şi se taie cat se poate de subţire.
O parte din această varză se pune pe fundul cratiţei, peste care se aşază apoi sarmalele în randuri suprapuse, iar deasupra se pune restul de varză tocată. Printre randurile de sarmale sau la mijloc se poate pune costiţă afumată sau slănină.
Oala cu sarmale se umple cu sos pregătit în felul următor: ceapa tăiată mărunt se pune la călit cu untură, se adaugă bulion şi se stinge cu atata apă caldă cat este nevoie pentru a acoperi sarmalele.
Peste sarmale se pun restul de varză, boabe de piper, cimbru, felii de roşii şi se lasă să fiarbă acoperite cu capac 2—3 ore neîntrerupt. Intre timp, se mişcă din cand în cand cratiţa să nu se prindă sarmalele la fund.
Dacă sarmalele scad în timpul fiertului, atunci se mai adaugă apă fierbinte. Se recomandă ca, după ce s-au fiert pe jumătate, sarmalele să se introducă în cuptor la foc mic. Ca să nu se afume sarmalele, se pot pune la fundul vasului beţişoare aşezate în formă de grătar.
Dacă varza este prea acră sau sărată, trebuie spălată bine înainte de întrebuinţare.
La sarmale nu este bine să se pună la început prea mult sos cu apă, întrucît ele se umflă în timpul fierberii şi sosul dă pe dinafară şi curge pe plită. Dacă este nevoie se mai adaugă apă pe parcurs.
Sarmalele se servesc cu mămăliguţă caldă şi, după gust, cu smîntînă sau ardei iute proaspăt.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 27 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :