FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,144
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Sarmale in foi de varza murata

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Sarmale in foi de varza murata

 Q:   Intreaba despre Sarmale in foi de varza murata       
Sarmale in foi de varza murata Ingrediente

300 g carne de porc, 200 g carne de vacă sau tot de porc dar mai slabă, 100 g orez, 150 g untură, 150 g ceapă, 50 g bulion, 300 g roşii, 1-2 căpăţani de varză murată, piper boabe, piper pisat, 1 fir de cimbru.

Mod de preparare

Carnea împreună cu o parte din ceapa călită se trec. prin maşina de tocat. Se adaugă orezul opărit, piper pisat, sare, se amestecă bine şi cu această tocătură se pregătesc sarmalele cu foi de varză alese dinainte, acestea trebuind să fie subţiri.

Se aşază carnea (cantitatea cărnii cat o nucă mijlocie) pe marginea foii, pe palma întinsă sau pe masă, se întoarce un capăt al frunzei peste carne şi se rulează pană la ce lălalt capăt.

Apoi marginile frunzei de la capete se introduc în interiorul sarmalei.
Frunzele rămase, după ce li se înlătură nervura principală, se aşază una peste alta, se rulează şi se taie cat se poate de subţire.

O parte din această varză se pune pe fundul cratiţei, peste care se aşază apoi sarmalele în randuri suprapuse, iar deasupra se pune restul de varză tocată. Printre randurile de sarmale sau la mijloc se poate pune costiţă afumată sau slănină.

Oala cu sarmale se umple cu sos pregătit în felul următor: ceapa tăiată mărunt se pune la călit cu untură, se adaugă bulion şi se stinge cu atata apă caldă cat este nevoie pentru a acoperi sarmalele.

Peste sarmale se pun restul de varză, boabe de piper, cimbru, felii de roşii şi se lasă să fiarbă acoperite cu capac 2—3 ore neîntrerupt. Intre timp, se mişcă din cand în cand cratiţa să nu se prindă sarmalele la fund.

Dacă sarmalele scad în timpul fiertului, atunci se mai adaugă apă fierbinte. Se recomandă ca, după ce s-au fiert pe jumătate, sarmalele să se introducă în cuptor la foc mic. Ca să nu se afume sarmalele, se pot pune la fundul vasului beţişoare aşezate în formă de grătar.

Dacă varza este prea acră sau sărată, trebuie spălată bine înainte de întrebuinţare.
La sarmale nu este bine să se pună la început prea mult sos cu apă, întrucît ele se umflă în timpul fierberii şi sosul dă pe dinafară şi curge pe plită. Dacă este nevoie se mai adaugă apă pe parcurs.

Sarmalele se servesc cu mămăliguţă caldă şi, după gust, cu smîntînă sau ardei iute proaspăt.


Tag-uri: sarmale, varza, murata



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 27 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :