Statistics:
Visits: 1,083 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Sarmale cu orez si costita
Q: | Intreaba despre Sarmale cu orez si costita |
Ingrediente
1-2 căpăţani varză, 200 g orez, 200 ml ulei sau untură, 50 g bulion, 200 g ceapă, cateva roşii, 200 g costiţă afumată sau proaspătă, piper, sare.
Mod de preparare
Dacă se foloseşte varză dulce, aceasta se opăreşte, se aleg foile care sunt necesare, iar restul se taie foarte subţire. Dacă sarmalele se prepară cu varză acră, aceasta mai întîi se spală pentru a-i lua acreala, apoi se aleg foile, iar restul se toacă subţire.
Ceapa tăiată mărunt se pune la prăjit în cratiţă cu o parte din ulei sau untură ÅŸi cand s-a prăjit puÅ£in se adaugă orezul ales, spălat ÅŸi scurs de apă. Se lasă să se prăjească puÅ£in împreunÄ , se stinge orezul cu jumătate din cantitatea de bulion ÅŸi cu zeama de oase sau apă fierbinte în cantitate de două ori mai mare decît orezul, se amestecă, se adaugă piper ÅŸi sare ÅŸi după ce a dat în fiert, se introduce în cuptor unde se lasă 20 min cu uÅŸa cuptorului deschisă.
Intre timp, se taie costiţa mărunt (ca bobul de mazăre), se amestecă cu orezul scos din cuptor, după care cu compoziţia respectivă şi cu foile de varză se fac sarmalele.
Pe fundul unei cratiţe se aranjează un grătar din beţişoare subţiri sau din felii tăiate din coceanul verzei, peste care se pune un strat de varză tăiată şi se aşează apoi în randuri sarmalele suprapuse.
Deasupra se pune restul de varză, roşii tăiate felii şi apoi se completează pană se umple vasul cu sosul pregătit astfel: restul de untură se pune într-o cratiţă, se adaugă 1 ceapă tăiată mărunt şi se căleşte 5—6 min, se adaugă restul de bulion, se stinge cu apă şi se răstoarnă peste sarmale.
După ce sarmalele au dat în fiert se micşorează focul, iar după 1 oră de fierbere se introduce cratiţa cu sarmale în cuptor unde se lasă să fiarbă pană ce varza este gata.
1-2 căpăţani varză, 200 g orez, 200 ml ulei sau untură, 50 g bulion, 200 g ceapă, cateva roşii, 200 g costiţă afumată sau proaspătă, piper, sare.
Mod de preparare
Dacă se foloseşte varză dulce, aceasta se opăreşte, se aleg foile care sunt necesare, iar restul se taie foarte subţire. Dacă sarmalele se prepară cu varză acră, aceasta mai întîi se spală pentru a-i lua acreala, apoi se aleg foile, iar restul se toacă subţire.
Ceapa tăiată mărunt se pune la prăjit în cratiţă cu o parte din ulei sau untură ÅŸi cand s-a prăjit puÅ£in se adaugă orezul ales, spălat ÅŸi scurs de apă. Se lasă să se prăjească puÅ£in împreunÄ , se stinge orezul cu jumătate din cantitatea de bulion ÅŸi cu zeama de oase sau apă fierbinte în cantitate de două ori mai mare decît orezul, se amestecă, se adaugă piper ÅŸi sare ÅŸi după ce a dat în fiert, se introduce în cuptor unde se lasă 20 min cu uÅŸa cuptorului deschisă.
Intre timp, se taie costiţa mărunt (ca bobul de mazăre), se amestecă cu orezul scos din cuptor, după care cu compoziţia respectivă şi cu foile de varză se fac sarmalele.
Pe fundul unei cratiţe se aranjează un grătar din beţişoare subţiri sau din felii tăiate din coceanul verzei, peste care se pune un strat de varză tăiată şi se aşează apoi în randuri sarmalele suprapuse.
Deasupra se pune restul de varză, roşii tăiate felii şi apoi se completează pană se umple vasul cu sosul pregătit astfel: restul de untură se pune într-o cratiţă, se adaugă 1 ceapă tăiată mărunt şi se căleşte 5—6 min, se adaugă restul de bulion, se stinge cu apă şi se răstoarnă peste sarmale.
După ce sarmalele au dat în fiert se micşorează focul, iar după 1 oră de fierbere se introduce cratiţa cu sarmale în cuptor unde se lasă să fiarbă pană ce varza este gata.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 27 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :