Statistics:
Visits: 3,198 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Sarmale cu carne de porc in foi de sfecla rosie
Q: | Intreaba despre Sarmale cu carne de porc in foi de sfecla rosie |
Ingrediente :
Carne de porc 500 g, costiţă afumată 100 g, orez 150 g, ceapă 150 g, ulei 160 g, bulion de tomate 50 g, foi de sfeclă roşie 2,5 kg, zer de lapte 1 l sau borş de putină 1 l, mărar 2 leg, smântână 500 g, piper, sare.
Mod de preparare :
Carnea de porc se dă prin maşina de tocat. Ceapa se toacă, se căleşte in ulei, se adaugă orezul şi se trag impreună circa 20 min., stingandu-se din când în când cu apă amestecată cu bulion, apoi se lasă să se răcească. După ce s-a răcit, se amestecă ceapa şi orezul cu carnea, se adaugă sare, piper şi mărar tocat. Foile de sfecla se opăresc şi se taie cozile, se formează sarmalele, care se aşează intr-o oală pe fundul căreia s-au pus felii de costiţă şi un rand de foi de sfeclă. Se toarnă peste sarmale zer de lapte sau borş amestecat cu bulion şi se fierb sarmalele la un foc potrivit timp de circa 90 min. La servit se adaugă smântână la fiecare porţie.
Sursa imaginii : freeschoolclipart.com
Carne de porc 500 g, costiţă afumată 100 g, orez 150 g, ceapă 150 g, ulei 160 g, bulion de tomate 50 g, foi de sfeclă roşie 2,5 kg, zer de lapte 1 l sau borş de putină 1 l, mărar 2 leg, smântână 500 g, piper, sare.
Mod de preparare :
Carnea de porc se dă prin maşina de tocat. Ceapa se toacă, se căleşte in ulei, se adaugă orezul şi se trag impreună circa 20 min., stingandu-se din când în când cu apă amestecată cu bulion, apoi se lasă să se răcească. După ce s-a răcit, se amestecă ceapa şi orezul cu carnea, se adaugă sare, piper şi mărar tocat. Foile de sfecla se opăresc şi se taie cozile, se formează sarmalele, care se aşează intr-o oală pe fundul căreia s-au pus felii de costiţă şi un rand de foi de sfeclă. Se toarnă peste sarmale zer de lapte sau borş amestecat cu bulion şi se fierb sarmalele la un foc potrivit timp de circa 90 min. La servit se adaugă smântână la fiecare porţie.
Sursa imaginii : freeschoolclipart.com
Tag-uri: sarmale, porc, sfecal rosie |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 31 October '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :