Statistics:
Visits: 824 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Sarmale de varza dulce cu orez si stafide
Q: | Intreaba despre Sarmale de varza dulce cu orez si stafide |
Ingrediente
1-2 căpăţani de varză dulce, 250 g orez, 100 g stafide, 200 ml ulei, 100 g ceapă, - 2 legături de mărar, smantană, sare.
Mod de preparare
Se curăţă varza, se opăreşte, se detaşează foile1 indepărandu-se nervurile principale. Intre timp, se prepară orezul astfel: se taie ceapa mărunt şi se prăjeşte in jumătate din cantitatea de ulei. Cand se ingălbeneşte se adaugă orezul ales, spălat şi scurs de apă.
Se lasă să se prăjească puţin, se stinge cu jumătate din cantitatea de bulion de roşii şi cu apă clocotită in cantitate de două ori mai mare decat orezul; se amestecă, se adaugă piper, sare şi se lasă la fiert sau se introduce in cuptor, unde se inăbuşă 20—25 min. Separat, se căleşte in ulei restul de ceapă, se adaugă restul de bulion de roşii şi se stinge cu 1/2 I de apă.
Se adaugă restul de varză rămasă de la alesul foilor, tăiată cat mai subţire, se lasă să dea in 2—3 clocote, după care o parte din ea se aşază in cratiţa in care urmează să se aşeze sarmalele. Orezul, după ce este gata, se scoate din cuptor, se adaugă stafidele alese şi opărite, mărarul tăiat mărunt, piper pisat şi sare, după gust.
Se amestecă şi se fac apoi sarmalele, infăşurand cate puţină compoziţie de orez in foile de varză alese dinainte. Sarmalele se aşază in cratiţa pregătită aşa cum s-a arătat inainte (cu varză tocată la fund), peste ele se pune restul de varză (peste sarmale se poate pune şi un rand de roşii tăiate felii), se toarnă puţină apă (astfel ca la fiert, cand sarmalele se umflă, să nu dea zeama afară) şi se pun la foc.
După ce au dat in fiert, se introduce cratiţa jn cuptor, unde se lasă să fiarbă la foc slab, pană ce varza este gata. intre timp, dacă zeama scade prea mult, se mai poate adăuga apă sau zeamă de varză. Se servesc cu smantană.
1-2 căpăţani de varză dulce, 250 g orez, 100 g stafide, 200 ml ulei, 100 g ceapă, - 2 legături de mărar, smantană, sare.
Mod de preparare
Se curăţă varza, se opăreşte, se detaşează foile1 indepărandu-se nervurile principale. Intre timp, se prepară orezul astfel: se taie ceapa mărunt şi se prăjeşte in jumătate din cantitatea de ulei. Cand se ingălbeneşte se adaugă orezul ales, spălat şi scurs de apă.
Se lasă să se prăjească puţin, se stinge cu jumătate din cantitatea de bulion de roşii şi cu apă clocotită in cantitate de două ori mai mare decat orezul; se amestecă, se adaugă piper, sare şi se lasă la fiert sau se introduce in cuptor, unde se inăbuşă 20—25 min. Separat, se căleşte in ulei restul de ceapă, se adaugă restul de bulion de roşii şi se stinge cu 1/2 I de apă.
Se adaugă restul de varză rămasă de la alesul foilor, tăiată cat mai subţire, se lasă să dea in 2—3 clocote, după care o parte din ea se aşază in cratiţa in care urmează să se aşeze sarmalele. Orezul, după ce este gata, se scoate din cuptor, se adaugă stafidele alese şi opărite, mărarul tăiat mărunt, piper pisat şi sare, după gust.
Se amestecă şi se fac apoi sarmalele, infăşurand cate puţină compoziţie de orez in foile de varză alese dinainte. Sarmalele se aşază in cratiţa pregătită aşa cum s-a arătat inainte (cu varză tocată la fund), peste ele se pune restul de varză (peste sarmale se poate pune şi un rand de roşii tăiate felii), se toarnă puţină apă (astfel ca la fiert, cand sarmalele se umflă, să nu dea zeama afară) şi se pun la foc.
După ce au dat in fiert, se introduce cratiţa jn cuptor, unde se lasă să fiarbă la foc slab, pană ce varza este gata. intre timp, dacă zeama scade prea mult, se mai poate adăuga apă sau zeamă de varză. Se servesc cu smantană.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :