FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 824
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Sarmale de varza dulce cu orez si stafide

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Sarmale de varza dulce cu orez si stafide

 Q:   Intreaba despre Sarmale de varza dulce cu orez si stafide       
Sarmale de varza dulce cu orez si stafide Ingrediente

1-2 căpăţani de varză dulce, 250 g orez, 100 g stafide, 200 ml ulei, 100 g ceapă, - 2 legături de mărar, smantană, sare.

Mod de preparare

Se curăţă varza, se opăreşte, se detaşează foile1 indepărandu-se nervurile principale. Intre timp, se prepară orezul astfel: se taie ceapa mărunt şi se prăjeşte in jumătate din cantitatea de ulei. Cand se ingălbeneşte se adaugă orezul ales, spălat şi scurs de apă.

Se lasă să se prăjească puţin, se stinge cu jumătate din cantitatea de bulion de roşii şi cu apă clocotită in cantitate de două ori mai mare decat orezul; se amestecă, se adaugă piper, sare şi se lasă la fiert sau se introduce in cuptor, unde se inăbuşă 20—25 min. Separat, se căleşte in ulei restul de ceapă, se adaugă restul de bulion de roşii şi se stinge cu 1/2 I de apă.

Se adaugă restul de varză rămasă de la alesul foilor, tăiată cat mai subţire, se lasă să dea in 2—3 clocote, după care o parte din ea se aşază in cratiţa in care urmează să se aşeze sarmalele. Orezul, după ce este gata, se scoate din cuptor, se adaugă stafidele alese şi opărite, mărarul tăiat mărunt, piper pisat şi sare, după gust.

Se amestecă şi se fac apoi sarmalele, infăşurand cate puţină compoziţie de orez in foile de varză alese dinainte. Sarmalele se aşază in cratiţa pregătită aşa cum s-a arătat inainte (cu varză tocată la fund), peste ele se pune restul de varză (peste sarmale se poate pune şi un rand de roşii tăiate felii), se toarnă puţină apă (astfel ca la fiert, cand sarmalele se umflă, să nu dea zeama afară) şi se pun la foc.

După ce au dat in fiert, se introduce cratiţa jn cuptor, unde se lasă să fiarbă la foc slab, pană ce varza este gata. intre timp, dacă zeama scade prea mult, se mai poate adăuga apă sau zeamă de varză. Se servesc cu smantană.


Tag-uri: sarmale, varza, orez



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 20 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :