FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,050
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Sarmale cu carne de pasare

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Sarmale cu carne de pasare

 Q:   Intreaba despre Sarmale cu carne de pasare       
Sarmale cu carne de pasare Ingrediente

0,600-1 kg carne de pasăre (găină, curcan sau gască), 1-2 căpăţani de varză acră sau dulce, 100 g orez, 200 g ceapă, 100 g untură de pasăre sau ulei, 50 g bulion, cateva boabe de piper, 1 fir de cimbru, 1 g piper pisat.

Mod de preparare

Carnea se spală, se ia de pe oase, se taie în bucăţi şi împreună cu ceapa tăiată felii şi călită puţin, în 50 g de untură, se dau prin maşina de tocat. Intre timp, se spală orezul, se pune cu apă la opărit şi după ce s-a umflat se scurge şi se clăteşte cu apă rece pînă se va răci, după care se adaugă la tocătură, apoi se adaugă sare şi piper şi se amestecă. Dacă carnea este slab ă, se adaugă 1/2 pahar de apă. Se desface varza în foi; dacă este dulce se opăreşte în apă cu sare acrită puţin cu borş sau cu oţet, iar dacă varza este prea acră sau sărată se spală în apă caldă şi se clăteşte bine.

La frunzele mici se taie nervura, iar dacă frunzele snt mari acestea se taie în 2-3 în lungul nervurii, de o parte şi de alta a acesteia. Se fac sarmale mici, cam de 60 g fiecare şi se aşază într-o cratiţă, în care s-a pus un strat de varză tocată; puţină varză tocată se pune şi deasupra sarmalelor. Cimbrul şi boabele de piper se pun la mijloc, între sarmale, apoi vasul cu sarmale se umple cu zeama pregătită astfel: în restul de untură se căleşte o ceapă tăiată mărunt şi cand s-a îngălbenit puţin se adaugă bulion, se stinge cu apă şi se toarnă peste sarmale pana aproape de nivelul lor.

La începutul fierberii sarmalele se umflă, iar după cateva minute ele se aşază şi se dezumflă, şi după aceea se mai poate adăuga zeamă. Cand sarmalele sunt aproape gata, se controlează dacă nu cumva sunt prea scăzute; se mai adaugă apă fierbinte şi un rand de felii de roşii care se pun deasupra şi se introduc în cuptor ca să se gratineze. Se servesc cu mămăliguţă caldă.


Tag-uri: sarmale, carne de pasare, ceapa, sare



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 23 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :