Statistics:
Visits: 927 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Sarmale cu orez si stafide
Q: | Intreaba despre Sarmale cu orez si stafide |
Ingrediente:
Varză murată 4 kg. orez 250 g, ceapă 250 g, morcovi 250 g, stafide 100 g, ulei 150 g. suc de roşii 1 l, verdeaţă 2 leg, piper, sare.
Mod de preparare:
Ceapa se toacă, se căleşte în ulei, se adaugă morcovii daţi pe răzătoare şi se călesc împreună cateva minute. Orezul se alege, se spală, se scurge şi se adaugă la ceapă si se călesc în continuare timp de 20 min., stingandu-se din cand în cand cu suc de roşii amestecat cu apă. Se ia vasul de pe foc, se adaugă stafidele care au fost ţinute cateva ore în apă şi se condimentează cu sare şi piper. Se desfac foile de varză, se lasă cateva ore in apă rece ca să se desăreze, se formează sarmalele, se aşază intr-o oală, în care s-a pus un strat de varză tocată, se toarnă pe deasupra sucul de roşii rămas, se fierb 30 min., apoi se dă vasul ia cuptor timp de 2 ore şi jumătate.
Varză murată 4 kg. orez 250 g, ceapă 250 g, morcovi 250 g, stafide 100 g, ulei 150 g. suc de roşii 1 l, verdeaţă 2 leg, piper, sare.
Mod de preparare:
Ceapa se toacă, se căleşte în ulei, se adaugă morcovii daţi pe răzătoare şi se călesc împreună cateva minute. Orezul se alege, se spală, se scurge şi se adaugă la ceapă si se călesc în continuare timp de 20 min., stingandu-se din cand în cand cu suc de roşii amestecat cu apă. Se ia vasul de pe foc, se adaugă stafidele care au fost ţinute cateva ore în apă şi se condimentează cu sare şi piper. Se desfac foile de varză, se lasă cateva ore in apă rece ca să se desăreze, se formează sarmalele, se aşază intr-o oală, în care s-a pus un strat de varză tocată, se toarnă pe deasupra sucul de roşii rămas, se fierb 30 min., apoi se dă vasul ia cuptor timp de 2 ore şi jumătate.
Tag-uri: orez, stafide, suc de rosii, verdeata |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 11 May '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :