Statistics:
Visits: 818 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Orez cu stafide
Q: | Intreaba despre Orez cu stafide |
Ingrediente
300 g orez, 100 g unt, 250 g stafide, 300 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat. sare, 1 L lapte, coajă de lămaie.
Mod de preparare
Orezul ales se spală in cateva ape şi se pune la fiert in 2 L de apă. După ce fierbe 5 min se strecoară, se clăteşte cu apă ca să se indepărteze amidonul, apoi se toarnă intr-un vas cu laptele fierbinte.
Se adaugă puţină sare, zahărul vanilat, zahărul, stafidele curăţate de codiţe, apoi opărite şi spălate bine, coajă de lămaie sau de portocală rasă.
Vasul cu orez se acoperă şi se lasă pe foc domol, fierbandu-se lent incă 15—20 min, după care se ia vasul de pe foc. După gust, se poate adăuga unt. Se serveşte cald cu sos de vin sau rece cu frişca bătută.
300 g orez, 100 g unt, 250 g stafide, 300 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat. sare, 1 L lapte, coajă de lămaie.
Mod de preparare
Orezul ales se spală in cateva ape şi se pune la fiert in 2 L de apă. După ce fierbe 5 min se strecoară, se clăteşte cu apă ca să se indepărteze amidonul, apoi se toarnă intr-un vas cu laptele fierbinte.
Se adaugă puţină sare, zahărul vanilat, zahărul, stafidele curăţate de codiţe, apoi opărite şi spălate bine, coajă de lămaie sau de portocală rasă.
Vasul cu orez se acoperă şi se lasă pe foc domol, fierbandu-se lent incă 15—20 min, după care se ia vasul de pe foc. După gust, se poate adăuga unt. Se serveşte cald cu sos de vin sau rece cu frişca bătută.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :