Statistics:
Visits: 910 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Tocatura din carne cu adaos de orez
Q: | Intreaba despre Tocatura din carne cu adaos de orez |
Carnea tocată pentru umpluturi (ardei graşi, gulii, cartofi, roşii, castraveţi, varză sarmale etc.) se prepară după următoarea regulă: la 500 g carne tocată, se adaugă circa 60-100 g orez, 60-100 g ceapă, 1-2 linguri cu varf de pătrunjel sau de mărar tăiat mărunt, sare şi piper pisat după gust.
Calitatea tocăturii depinde de felul cărnii. Aceasta nu trebuie să fie
numai slabă, sau prea grasă; este bine să se amestece partea slabă cu restul de carne grasă.
Carnea macră se curăţă de pieliţe, tendoane şi vine şi se trece de două ori prin maşina de tocat. Orezul se adaugă opărit şi cu bobul întreg (fără să fie terciuit), iar ceapă tăiată mărunt ş i puţin călită în ulei sau în untură. In timp ce se amestecă, se adaugă cate puţină apă călduţă, pană se obţine o compoziţie pufoasă.
Dacă se introduce orezul crud în tocătură, atunci neapărat se adaugă de două ori mai multă apă decat cantitatea orezului, altfel bobul de orez rămane tare şi la fiert nu creşte.
La tocătură pentru chiftele, perişoare, musacale, parjoale, muşchi tocat etc. se combină carnea nu cu orez, ci cu miez de paine, socotind la 500 g carne 100-150 g miez de paine, care se pune la înmuiat în apă sau lapte rece, după care se stoarce bine, se mai adaugă 1-2 ouă şi restul componentelor:
60-100 g ceapă, 1-2 linguri cu varf de pătrunjel sau de mărar tăiat mărunt, sare, piper pisat, după gust.
Calitatea tocăturii depinde de felul cărnii. Aceasta nu trebuie să fie
numai slabă, sau prea grasă; este bine să se amestece partea slabă cu restul de carne grasă.
Carnea macră se curăţă de pieliţe, tendoane şi vine şi se trece de două ori prin maşina de tocat. Orezul se adaugă opărit şi cu bobul întreg (fără să fie terciuit), iar ceapă tăiată mărunt ş i puţin călită în ulei sau în untură. In timp ce se amestecă, se adaugă cate puţină apă călduţă, pană se obţine o compoziţie pufoasă.
Dacă se introduce orezul crud în tocătură, atunci neapărat se adaugă de două ori mai multă apă decat cantitatea orezului, altfel bobul de orez rămane tare şi la fiert nu creşte.
La tocătură pentru chiftele, perişoare, musacale, parjoale, muşchi tocat etc. se combină carnea nu cu orez, ci cu miez de paine, socotind la 500 g carne 100-150 g miez de paine, care se pune la înmuiat în apă sau lapte rece, după care se stoarce bine, se mai adaugă 1-2 ouă şi restul componentelor:
60-100 g ceapă, 1-2 linguri cu varf de pătrunjel sau de mărar tăiat mărunt, sare, piper pisat, după gust.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 26 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :