FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 849
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Tocatura din carne cu adaos de orez

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Tocatura din carne cu adaos de orez

 Q:   Intreaba despre Tocatura din carne cu adaos de orez       
Tocatura din carne cu adaos de orez Carnea tocată pentru umpluturi (ardei graşi, gulii, cartofi, roşii, castraveţi, varză sarmale etc.) se prepară după următoarea regulă: la 500 g carne tocată, se adaugă circa 60-100 g orez, 60-100 g ceapă, 1-2 linguri cu varf de pătrunjel sau de mărar tăiat mărunt, sare şi piper pisat după gust.

Calitatea tocăturii depinde de felul cărnii. Aceasta nu trebuie să fie
numai slabă, sau prea grasă; este bine să se amestece partea slabă cu restul de carne grasă.

Carnea macră se curăţă de pieliţe, tendoane şi vine şi se trece de două ori prin maşina de tocat. Orezul se adaugă opărit şi cu bobul întreg (fără să fie terciuit), iar ceapă tăiată mărunt şi puţin călită în ulei sau în untură. In timp ce se amestecă, se adaugă cate puţină apă călduţă, pană se obţine o compoziţie pufoasă.

Dacă se introduce orezul crud în tocătură, atunci neapărat se adaugă de două ori mai multă apă decat cantitatea orezului, altfel bobul de orez rămane tare şi la fiert nu creşte.

La tocătură pentru chiftele, perişoare, musacale, parjoale, muşchi tocat etc. se combină carnea nu cu orez, ci cu miez de paine, socotind la 500 g carne 100-150 g miez de paine, care se pune la înmuiat în apă sau lapte rece, după care se stoarce bine, se mai adaugă 1-2 ouă şi restul componentelor:
60-100 g ceapă, 1-2 linguri cu varf de pătrunjel sau de mărar tăiat mărunt, sare, piper pisat, după gust.


Tag-uri: tocatura, carne, orez



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 26 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :