FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,205
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cuevas de paine

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Cuevas de paine

 Q:   Intreaba despre Cuevas de paine       
Cuevas de paineIngrediente

1 kg paine neagră (de preferinţă de secară), 25 g drojdie de bere, 200 g zahăr, 50 g stafide.

Mod de prepapare

Pîinea neagră tăiată în felii se usucă în cuptor fără a se arde. Pesmeţii obţinuţi se pun într-o oală, se toarnă deasupra 10-12 l apă clocotită şi se lasă să stea acoperit 3-4 ore. Se strecoară, iar în lichidul obţinut se adaugă drojdie de bere, zahăr, se acoperă cu un şervet şi se lasă într-un loc călduţ să fermenteze 6-7 ore. Cand începe să facă spumă, se strecoară din nou, spoi se toarnă în sticle în care s-au pus cateva stafide. Se astupă sticlele cu dopuri fierte în apă clocotită şi se leagă la gat cu sfoară, apoi se pun la rece aşezate culcat. După 2-3 zile cuevasul este bun de băut, la fel ca şi berea, sau se foloseşte pentru acrit borşuri şi ciorbe. (Se poate prepara şi fără stafide).


Tag-uri: cuevas, paine neagra, zahar, stafide



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 11 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :