FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,027
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Sarmale cu orez si costita

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Sarmale cu orez si costita

 Q:   Intreaba despre Sarmale cu orez si costita       
Sarmale cu orez si costita Ingrediente

1-2 căpăţani varză, 200 g orez, 200 ml ulei sau untură, 50 g bulion, 200 g ceapă, cateva roşii, 200 g costiţă afumată sau proaspătă, piper, sare.

Mod de preparare

Dacă se foloseşte varză dulce, aceasta se opăreşte, se aleg foile care sunt necesare, iar restul se taie foarte subţire. Dacă sarmalele se prepară cu varză acră, aceasta mai întîi se spală pentru a-i lua acreala, apoi se aleg foile, iar restul se toacă subţire.

Ceapa tăiată mărunt se pune la prăjit în cratiţă cu o parte din ulei sau untură şi cand s-a prăjit puţin se adaugă orezul ales, spălat şi scurs de apă. Se lasă să se prăjească puţin împreună, se stinge orezul cu jumătate din cantitatea de bulion şi cu zeama de oase sau apă fierbinte în cantitate de două ori mai mare decît orezul, se amestecă, se adaugă piper şi sare şi după ce a dat în fiert, se introduce în cuptor unde se lasă 20 min cu uşa cuptorului deschisă.

Intre timp, se taie costiţa mărunt (ca bobul de mazăre), se amestecă cu orezul scos din cuptor, după care cu compoziţia respectivă şi cu foile de varză se fac sarmalele.

Pe fundul unei cratiţe se aranjează un grătar din beţişoare subţiri sau din felii tăiate din coceanul verzei, peste care se pune un strat de varză tăiată şi se aşează apoi în randuri sarmalele suprapuse.

Deasupra se pune restul de varză, roşii tăiate felii şi apoi se completează pană se umple vasul cu sosul pregătit astfel: restul de untură se pune într-o cratiţă, se adaugă 1 ceapă tăiată mărunt şi se căleşte 5—6 min, se adaugă restul de bulion, se stinge cu apă şi se răstoarnă peste sarmale.

După ce sarmalele au dat în fiert se micşorează focul, iar după 1 oră de fierbere se introduce cratiţa cu sarmale în cuptor unde se lasă să fiarbă pană ce varza este gata.


Tag-uri: sarmale, orez, costita



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 27 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :