Statistics:
Visits: 1,011 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Fructe confiate
Q: | Intreaba despre Fructe confiate |
Fructele zaharate se folosesc la garnisirea diferitelor prajituri, rulade, torturi, creme etc. Ele se mai pot servi si ca desert.
Fructele zaharate se prepara din fructe cu miez (caise, prune, piersici, pere etc.) la fel si din coji (portocale, lamai, pepeni etc). Modul de preparare este acelasi ca si la dulceata, diferenta este ca fructele se fierb in sirop in etape pâna cand sunt foarte bine fierte si patrunse de sirop.
Daca sunt gata se aseaza pe o strecuratoare ca sa se scurga siropul, dupa care se usuca pe o sita la soare sau in cuptorul incalzit la 30—35°C. Cand sunt uscate se tavalesc in zahar tos.
Se aseaza din nou la uscat. Fructele zaharisite se pastreaza in cutii, cu hartie alba intre straturi, la un loc rece si uscat.
Fructele zaharate se prepara din fructe cu miez (caise, prune, piersici, pere etc.) la fel si din coji (portocale, lamai, pepeni etc). Modul de preparare este acelasi ca si la dulceata, diferenta este ca fructele se fierb in sirop in etape pâna cand sunt foarte bine fierte si patrunse de sirop.
Daca sunt gata se aseaza pe o strecuratoare ca sa se scurga siropul, dupa care se usuca pe o sita la soare sau in cuptorul incalzit la 30—35°C. Cand sunt uscate se tavalesc in zahar tos.
Se aseaza din nou la uscat. Fructele zaharisite se pastreaza in cutii, cu hartie alba intre straturi, la un loc rece si uscat.
Tag-uri: fructe confiate, prajituri, rulade, torturi, creme |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 23 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :