Statistics:
Visits: 878 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Pui cu bame I
Q: | Intreaba despre Pui cu bame I |
Ingrediente
900 g pui, 100 ml ulei, 100 g ceapă, 1 lingură de făină, 50 g bulion, 1 kg bame tinere, citeva roşii, sare, oţet, piper, verdeaţă.
Mod de preparare
Bârnele se curăţă de codiţe (fără să se taie din păstaia bamei), se opăresc cu apă clocotită cu sare şi oţet, apoi se scurg şi se clătesc in mai multe ape reci. Intre timp, se taie puiul in bucăţi, se sărează şi se prăjeşte in ulei, după care se scoate in alt vas.
In uleiul rămas se căleşte ceapa, se adaugă făina şi după ce s-au rumenit puţin se stinge cu bulionul desfăcut in apă şi se lasă să fiarbă 10 min. Se strecoară apoi sosul, pasandu-se peste puiul prăjit. Se adaugă bârnele, sare, oţet, piper şi se mai fierb impreună 20 min.
Cand sunt aproape gata, se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate in bucăţi mici, după care se introduce vasul cu mancare pentru 10—15 min in cuptorul bine incins.
Se serveşte presărat cu pătrunjel verde tăiat mărunt.
900 g pui, 100 ml ulei, 100 g ceapă, 1 lingură de făină, 50 g bulion, 1 kg bame tinere, citeva roşii, sare, oţet, piper, verdeaţă.
Mod de preparare
Bârnele se curăţă de codiţe (fără să se taie din păstaia bamei), se opăresc cu apă clocotită cu sare şi oţet, apoi se scurg şi se clătesc in mai multe ape reci. Intre timp, se taie puiul in bucăţi, se sărează şi se prăjeşte in ulei, după care se scoate in alt vas.
In uleiul rămas se căleşte ceapa, se adaugă făina şi după ce s-au rumenit puţin se stinge cu bulionul desfăcut in apă şi se lasă să fiarbă 10 min. Se strecoară apoi sosul, pasandu-se peste puiul prăjit. Se adaugă bârnele, sare, oţet, piper şi se mai fierb impreună 20 min.
Cand sunt aproape gata, se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate in bucăţi mici, după care se introduce vasul cu mancare pentru 10—15 min in cuptorul bine incins.
Se serveşte presărat cu pătrunjel verde tăiat mărunt.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :