Statistics:
Visits: 1,296 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Bame a la grec
Q: | Intreaba despre Bame a la grec |
Ingrediente :
Bame 1,5 kg, ulei 100 g, ceapă 150 g, roşii 600 g, bulion de tomate 50 g, oţet 9° 75 ml, făină 30 g, verdeaţă 2 leg, lămâie 100 g, sare.
Mod de preparare :
Bamele se aleg, se curăţă şi se pun în oţet amestecat cu apă. După 30 min. se scot din oţet, se spală în mai multe ape şi se scurg. Ceapa se toacă mărunt, se căleşte în ulei, se adaugă o lingrură de făină şi se stinge cu bulion subţiat cu puţină apă. Se pun bamele în acest sos şi se potriveşte gustul de sare. Se curăţă roşiile de coajă şi seminţe, se taie cuburi, se adaugă la bame, împreună cu verdeaţa tocată şi se fierb la un foc domol timp de 20 min. Se aranjează bamele pe un platou, se decorează cu felii de lămîie şi se presară cu verdeaţa tocată.
sursa imaginii : freeschoolclipart.com
Bame 1,5 kg, ulei 100 g, ceapă 150 g, roşii 600 g, bulion de tomate 50 g, oţet 9° 75 ml, făină 30 g, verdeaţă 2 leg, lămâie 100 g, sare.
Mod de preparare :
Bamele se aleg, se curăţă şi se pun în oţet amestecat cu apă. După 30 min. se scot din oţet, se spală în mai multe ape şi se scurg. Ceapa se toacă mărunt, se căleşte în ulei, se adaugă o lingrură de făină şi se stinge cu bulion subţiat cu puţină apă. Se pun bamele în acest sos şi se potriveşte gustul de sare. Se curăţă roşiile de coajă şi seminţe, se taie cuburi, se adaugă la bame, împreună cu verdeaţa tocată şi se fierb la un foc domol timp de 20 min. Se aranjează bamele pe un platou, se decorează cu felii de lămîie şi se presară cu verdeaţa tocată.
sursa imaginii : freeschoolclipart.com
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 30 April '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :