Statistics:
Visits: 911 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Bame gratinate
Q: | Intreaba despre Bame gratinate |
Ingrediente :
Bame 1,5 kg, ceapă 600 g, roşii 1,5 kg, ulei 150 g, oţet 9° 75 ml, mărar verde 2 leg, sare.
Mod de preparare:
Bamele se aleg, se curăţă şi se pun în oţet amestecat cu apă şi sare. După 30 min. se scot din oţet, se spală şi se scurg. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în ulei pană ce capătă o culoare aurie. Se pune într-un vas de cuptor un strat de ceapă prăjită, deasupra se pune un strat de bame iar peste bame se aşează un strat de felii de roşii şi se continuă pană la epuizarea întregii cantităţi de legume. Se presară cu sare şi mărar tocat şi se toarnă pe deasupra uleiul rămas şi puţină sare. Se fierb bamele la un foc domol, iar, când sunt aproape gata, se baga la cuptor pentru 20 min.
sursa imaginii : freeschoolclipart.com
Bame 1,5 kg, ceapă 600 g, roşii 1,5 kg, ulei 150 g, oţet 9° 75 ml, mărar verde 2 leg, sare.
Mod de preparare:
Bamele se aleg, se curăţă şi se pun în oţet amestecat cu apă şi sare. După 30 min. se scot din oţet, se spală şi se scurg. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în ulei pană ce capătă o culoare aurie. Se pune într-un vas de cuptor un strat de ceapă prăjită, deasupra se pune un strat de bame iar peste bame se aşează un strat de felii de roşii şi se continuă pană la epuizarea întregii cantităţi de legume. Se presară cu sare şi mărar tocat şi se toarnă pe deasupra uleiul rămas şi puţină sare. Se fierb bamele la un foc domol, iar, când sunt aproape gata, se baga la cuptor pentru 20 min.
sursa imaginii : freeschoolclipart.com
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 30 April '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :