FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 810
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Bame preparate a la grec

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Bame preparate a la grec

 Q:   Intreaba despre Bame preparate a la grec       
Bame preparate a la grecIngrediente:

600 g bame, 150 g ceapă, 200 g roşii, 2 legături mărar, 100 ml ulei, 30 g bulion, 100 g vin, piper, sare de lămaie sau zeamă de lămaie.

Mod de preparare:

Se aleg bame mijlocii şi proaspete, se taie cu atenţie codiţele fără a se atinge miezul, se opăresc şi se răcesc imediat cu apă rece. După ce s-au răcit şi zvantat, se călesc în o parte din uleiul bine încins şi se stropesc apoi cu sare de lămaie dizolvată în apă.
In restul de ulei se pune ceapa tăiată mărunt şi se căleşte puţin, se adaugă bulion, se stinge cu vin şi cu puţină apă şi se dă în cateva clocote, după care se toarnă sosul obţinut peste bame, potrivindu-se la gust de sare şi piper. Se mai adaugă mărarul tocat, se amestecă uşor, se pun deasupra felii de roşii, se lasă să dea în fiert, apoi se introduc în cuptor pană se rumenesc roşiile.
Se servesc reci. Înainte de a fi servite se presară cu mărar tocat mărunt.


Tag-uri: merar, vin, piper, aperitive



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 07 December '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :