Statistics:
Visits: 864 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Bame preparate a la grec
Q: | Intreaba despre Bame preparate a la grec |
Ingrediente:
600 g bame, 150 g ceapă, 200 g roşii, 2 legături mărar, 100 ml ulei, 30 g bulion, 100 g vin, piper, sare de lămaie sau zeamă de lămaie.
Mod de preparare:
Se aleg bame mijlocii şi proaspete, se taie cu atenţie codiţele fără a se atinge miezul, se opăresc şi se răcesc imediat cu apă rece. După ce s-au răcit şi zvantat, se călesc în o parte din uleiul bine încins şi se stropesc apoi cu sare de lămaie dizolvată în apă.
In restul de ulei se pune ceapa tăiată mărunt şi se căleşte puţin, se adaugă bulion, se stinge cu vin şi cu puţină apă şi se dă în cateva clocote, după care se toarnă sosul obţinut peste bame, potrivindu-se la gust de sare şi piper. Se mai adaugă mărarul tocat, se amestecă uşor, se pun deasupra felii de roşii, se lasă să dea în fiert, apoi se introduc în cuptor pană se rumenesc roşiile.
Se servesc reci. Înainte de a fi servite se presară cu mărar tocat mărunt.
600 g bame, 150 g ceapă, 200 g roşii, 2 legături mărar, 100 ml ulei, 30 g bulion, 100 g vin, piper, sare de lămaie sau zeamă de lămaie.
Mod de preparare:
Se aleg bame mijlocii şi proaspete, se taie cu atenţie codiţele fără a se atinge miezul, se opăresc şi se răcesc imediat cu apă rece. După ce s-au răcit şi zvantat, se călesc în o parte din uleiul bine încins şi se stropesc apoi cu sare de lămaie dizolvată în apă.
In restul de ulei se pune ceapa tăiată mărunt şi se căleşte puţin, se adaugă bulion, se stinge cu vin şi cu puţină apă şi se dă în cateva clocote, după care se toarnă sosul obţinut peste bame, potrivindu-se la gust de sare şi piper. Se mai adaugă mărarul tocat, se amestecă uşor, se pun deasupra felii de roşii, se lasă să dea în fiert, apoi se introduc în cuptor pană se rumenesc roşiile.
Se servesc reci. Înainte de a fi servite se presară cu mărar tocat mărunt.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 07 December '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :