FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 909
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Bame a la grec, o noua reteta

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   pasare   orez   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   pesmet   otet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Bame a la grec, o noua reteta

 Q:   Intreaba despre Bame a la grec, o noua reteta       
Bame a la grec, o noua reteta Ingrediente

2 kg bame, 2 cepe potrivite, 1,500 kg rosii, 300 ml ulei.

Mod de preparare

Bamele se aleg mici, tinere si foarte proaspete. Se curata, se spala si se oparesc (3—5 minute) in bors, unde se adauga un varf de cutit de sare de lamaie diluata in putina apa, sau o lingura de otet.

Se scot pe o strecuratoare si se lasa sa se scurga. Intre timp, se curata ceapa, se spala, se toaca marunt si se aseaza intr-un vas cu ulei pe foc. Se amesteca cu o lingura de lemn pana ce se inmoaie bine, apoi se introduc bamele si se calesc usor impreuna, amestecandu-le cu mare atentie pentru ca sa nu se sfarame.

Se adauga sucul de rosii pregatit ca si pentru celelalte conserve si se potriveste de sare si piper, dupa gust. Dupa cateva clocote, mancarea de bame este gata si se toarna imediat, fierbinte, in borcane.

In fiecare borcan se adauga cate un varf de cutit de conservant diluat in putina apa calda. Se inchid borcanele si se sterilizeaza 20 minute in prima zi si 10 minute a doua zi.

Iarna, cand se desface un borcan se rastoarna continutul pe o farfurie lunga si se presara deasupra patrunjel verde tocat marunt. Se serveste rece sau dupa preferinta, se incalzeste usor, fara sa clocoteasca pentru a ramane bamele intregi.

FamousWhy va ureaza : Pofta Buna!


Tag-uri: bame, ceapa, rosii, ulei



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 19 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :