Statistics:
Visits: 909 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Bame a la grec, o noua reteta
Q: | Intreaba despre Bame a la grec, o noua reteta |
Ingrediente
2 kg bame, 2 cepe potrivite, 1,500 kg rosii, 300 ml ulei.
Mod de preparare
Bamele se aleg mici, tinere si foarte proaspete. Se curata, se spala si se oparesc (3—5 minute) in bors, unde se adauga un varf de cutit de sare de lamaie diluata in putina apa, sau o lingura de otet.
Se scot pe o strecuratoare si se lasa sa se scurga. Intre timp, se curata ceapa, se spala, se toaca marunt si se aseaza intr-un vas cu ulei pe foc. Se amesteca cu o lingura de lemn pana ce se inmoaie bine, apoi se introduc bamele si se calesc usor impreuna, amestecandu-le cu mare atentie pentru ca sa nu se sfarame.
Se adauga sucul de rosii pregatit ca si pentru celelalte conserve si se potriveste de sare si piper, dupa gust. Dupa cateva clocote, mancarea de bame este gata si se toarna imediat, fierbinte, in borcane.
In fiecare borcan se adauga cate un varf de cutit de conservant diluat in putina apa calda. Se inchid borcanele si se sterilizeaza 20 minute in prima zi si 10 minute a doua zi.
Iarna, cand se desface un borcan se rastoarna continutul pe o farfurie lunga si se presara deasupra patrunjel verde tocat marunt. Se serveste rece sau dupa preferinta, se incalzeste usor, fara sa clocoteasca pentru a ramane bamele intregi.
FamousWhy va ureaza : Pofta Buna!
2 kg bame, 2 cepe potrivite, 1,500 kg rosii, 300 ml ulei.
Mod de preparare
Bamele se aleg mici, tinere si foarte proaspete. Se curata, se spala si se oparesc (3—5 minute) in bors, unde se adauga un varf de cutit de sare de lamaie diluata in putina apa, sau o lingura de otet.
Se scot pe o strecuratoare si se lasa sa se scurga. Intre timp, se curata ceapa, se spala, se toaca marunt si se aseaza intr-un vas cu ulei pe foc. Se amesteca cu o lingura de lemn pana ce se inmoaie bine, apoi se introduc bamele si se calesc usor impreuna, amestecandu-le cu mare atentie pentru ca sa nu se sfarame.
Se adauga sucul de rosii pregatit ca si pentru celelalte conserve si se potriveste de sare si piper, dupa gust. Dupa cateva clocote, mancarea de bame este gata si se toarna imediat, fierbinte, in borcane.
In fiecare borcan se adauga cate un varf de cutit de conservant diluat in putina apa calda. Se inchid borcanele si se sterilizeaza 20 minute in prima zi si 10 minute a doua zi.
Iarna, cand se desface un borcan se rastoarna continutul pe o farfurie lunga si se presara deasupra patrunjel verde tocat marunt. Se serveste rece sau dupa preferinta, se incalzeste usor, fara sa clocoteasca pentru a ramane bamele intregi.
FamousWhy va ureaza : Pofta Buna!
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 19 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :