Statistics:
Visits: 868 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Bame cu rosii
Q: | Intreaba despre Bame cu rosii |
Ingrediente
Pentru 6 porţii: 600-800 g bame, 1 kg roşii, 200 g ceapă, 100 ml ulei, 1 legătură de mărar, usturoi, sare şi piper, după gust.
Mod de prepapare
Se spală bine bârnele, li se taie codiţele fără să se ajungă la partea cu seminţe, se opăresc cu borş clocotit sau cu oţet îndoit cu apă clocotită, după care se scurg şi imediat se clătesc cu apă rece, lăsandu-se apoi să se scurgă de apă.
Separat, într-o tigaie se înfierbantă o parte din ulei, în care se pun bârnele la călit pentru numai 2-3 min, altfel plesnesc. In restul de ulei se prăjeşte ceapa tăiată mărunt, se adaugă roşiile spălate, curăţate de pieliţă şi tăiate, se călesc împreună 5-6 min, după care se stinge cu apă clocotită (cat trebuie) şi apoi se adaugă bârnele. Se potriveşte de sare, se adaugă mărarul tăiat mărunt, piper şi zeamă de lămaie, după gust, şi se mai lasă să fiarbă 10 min sau se ţin la cuptor pană sunt gata bârnele. Se servesc calde sau reci.
Pentru 6 porţii: 600-800 g bame, 1 kg roşii, 200 g ceapă, 100 ml ulei, 1 legătură de mărar, usturoi, sare şi piper, după gust.
Mod de prepapare
Se spală bine bârnele, li se taie codiţele fără să se ajungă la partea cu seminţe, se opăresc cu borş clocotit sau cu oţet îndoit cu apă clocotită, după care se scurg şi imediat se clătesc cu apă rece, lăsandu-se apoi să se scurgă de apă.
Separat, într-o tigaie se înfierbantă o parte din ulei, în care se pun bârnele la călit pentru numai 2-3 min, altfel plesnesc. In restul de ulei se prăjeşte ceapa tăiată mărunt, se adaugă roşiile spălate, curăţate de pieliţă şi tăiate, se călesc împreună 5-6 min, după care se stinge cu apă clocotită (cat trebuie) şi apoi se adaugă bârnele. Se potriveşte de sare, se adaugă mărarul tăiat mărunt, piper şi zeamă de lămaie, după gust, şi se mai lasă să fiarbă 10 min sau se ţin la cuptor pană sunt gata bârnele. Se servesc calde sau reci.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 12 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :