FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 868
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Bame cu rosii

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   pasare   orez   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   pesmet   otet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Bame cu rosii

 Q:   Intreaba despre Bame cu rosii       
Bame cu rosiiIngrediente

Pentru 6 porţii: 600-800 g bame, 1 kg roşii, 200 g ceapă, 100 ml ulei, 1 legătură de mărar, usturoi, sare şi piper, după gust.

Mod de prepapare

Se spală bine bârnele, li se taie codiţele fără să se ajungă la partea cu seminţe, se opăresc cu borş clocotit sau cu oţet îndoit cu apă clocotită, după care se scurg şi imediat se clătesc cu apă rece, lăsandu-se apoi să se scurgă de apă.

Separat, într-o tigaie se înfierbantă o parte din ulei, în care se pun bârnele la călit pentru numai 2-3 min, altfel plesnesc. In restul de ulei se prăjeşte ceapa tăiată mărunt, se adaugă roşiile spălate, curăţate de pieliţă şi tăiate, se călesc împreună 5-6 min, după care se stinge cu apă clocotită (cat trebuie) şi apoi se adaugă bârnele. Se potriveşte de sare, se adaugă mărarul tăiat mărunt, piper şi zeamă de lămaie, după gust, şi se mai lasă să fiarbă 10 min sau se ţin la cuptor pană sunt gata bârnele. Se servesc calde sau reci.


Tag-uri: bame, rosii, ceapa, ulei



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 12 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :