FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 670
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ghiveci macelaresc

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Ghiveci macelaresc

 Q:   Intreaba despre Ghiveci macelaresc       
Ghiveci macelaresc Ingrediente

Pentru 6 porţii: 1 kg piept gras de vacă, 200-300 g măduvă, 200 ml ulei, 200 g ceapă, 300 g cartofi, 200 g morcovi, 200 g mazăre fiartă sau din conserve, 200 g fasole păstăi fiartă sau din conserve, 200 g conopidă, 1-2 dovlecei, 1 vînătă, 1/4 varză mică, 200 g bame, 1 ţelină, 2-3 ardei graşi, 1 ardei iute, cîteva roşii, 50 g bulion, 100 ml vin, 1-2 legături de verdeaţă, 1 fir de cimbru, 1/2 căpăţînă de usturoi, piper, sare.

Mod de preparare

Carnea se taie în bucăţi potrivite, se sărează puÅ£in, se prăjeÅŸte cu o parte din ulei înfierbîntat ÅŸi după ce s-a rumenit puÅ£in se scoate în alt vas, iar în uleiul rămas se căleÅ Ÿte ceapa (curăţată ÅŸi tăiată mărunt), după care se adaugă usturoiul tocat mărunt, bulionul ÅŸi se stinge cu apă caldă.

Se lasă să dea în cateva clocote, apoi se răstoarnă peste carne şi se lasă să fiarbă împreună acoperit pană ce carnea este gata. Intre timp se amestecă, se adaugă cimbru, piper şi dacă este nevoie şi apă.

Legumele se curăţă, se spală şi se taie în bucăţi, apoi se pun într-un - vas (de preferinţă de ceramică) şi deasupra se toarnă restul de ulei şi puţină apă caldă; se acoperă, se introduce vasul în cuptor şi se amestecă cu grijă ca să se înăbuşe uniform.

Cand legumele sunt aproape fierte se scot din cuptor, se adaugă carnea, măduva tăiată felii, vinul, sare şi piper, se presară cu pătrunjel verde tăiat mărunt, se pun deasupra roşiile tăiate în bucăţi şi se lasă pe foc pană dă în fiert, după care se introduce din nou în cuptor, la foc potrivit.

Se ţine la cuptor pană ce ghiveciul se va rumeni puţin deasupra, fără să se parlească roşiile. Dacă cuptorul este prea încins, se lasă deschis. Mancarea trebuie să fie bine scăzută. După reţeta originală, la ghiveciul măcelăresc se mai adaugă şi aguridă, pentru a da un gust plăcut acrişor.

De reţinut că fasolea verde sau mazărea trebuie fierte separat şi numai după ce legumele au fost înăbuşite se adaugă şi fasolea sau mazărşa şi la fel şi legumele din conserve.
vaca,


Tag-uri: ghiveci, vaca, ulei



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 26 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :