FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,170
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ghiveci calugaresc, o alta reteta

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   pasare   orez   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   pesmet   otet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Ghiveci calugaresc, o alta reteta

 Q:   Intreaba despre Ghiveci calugaresc, o alta reteta       
Ghiveci calugaresc, o alta reteta Ingrediente

Se aleg urmatoarele legume tinere si proaspete :
fasole tucara, verde, mazare, dovlecei, bame, conopida, patlagele vinete, varza, ardei grasi, morcovi, telina, patrunjel (radacini), ceapa, patrunjel verde, marar, rosii pentru suc.

Mod de preparare

Fasolea se curata, se spala si se lasa sa se scurga, boabele de mazare se oparesc in apa clocotita si sarata 15—20 minute ; bamele curatate, se spala si se oparesc in bors in care se adauga un varf de cutit de sare de lamaie, dizolvata in putina apa calda, unde se lasa 3—5 minute ; conopida desfacuta in buchetele, se aseaza intr-un vas cu apa sarata, unde se lasa 10—15 minute, dupa care se spala si se opareste 3—4 minute ; patlagelele vinete se curata, se taie in bucati potrivit de mari, se aseaza intr-un vas, se presara sare deasupra si se lasa o ora pana ce se scurge toata zeama amara, dupa care se spala, se scurg intr-un servet curat si se prajesc usor in ulei, pe ambele parti, pana ce se inmoaie ; dovleceii se rad usor de pielite, se taie felii si se oparesc 2—3 minute ; varza tocata se opareste, la fel, 2—3 minute ; ardeii grasi, taiati in suvite, se oparesc 2—3 minute, iar morcovii, taiati in felii subtiri, 20—25 minute.

Radacinile de patrunjel si telina, taiate in felii subtiri, se oparesc 10—15 minute. Patrunjelul si mararul se toaca marunt, iar ceapa se taie sub forma de solzisori. Din rosii se prepara un suc, la care se adauga sare dupa gust. Intr-un vas mai mare se toarna ulei si se caleste usor ceapa.

Cand s-a inmuiat se adauga fasolea, se amesteca si se lasa vasul acoperit 20—25 minute pana ce se inabusa bine. in acest timp, se misca vasul din cand in cand, si se intervine cu o lingura de lemn ca sa nu se prinda de vas.

Se adauga apoi, treptat si celelalte legume amestecandu-le usor cu o lingura de lemn. Daca mai este necesar, se mai adauga ulei, iar daca legumele nu sunt suficient de fierte se poate turna foarte putina apa din cea in care au fost oparite legumele.

Cand ghiveciul este bine scazut si legumele aproape fierte, se adauga sucul de rosii, atat cat este necesar si dupa cateva clocote se presara deasupra patrunjelul verde si mararul, tocate fin si se potriveste de sare si piper.

Se trage de pe foc, se aşează în borcane, se închid, apoi pe sterilizează, prima zi 25—30 minute, iar a doua zi 10—15 minute.


Tag-uri: ghivezi calugaresc, legume, fasole



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 19 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :