Statistics:
Visits: 1,297 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Ghiveci gatit conservat
Q: | Intreaba despre Ghiveci gatit conservat |
La ghiveci, in afara de cartofi se intrebuinteaza urmatoarele legume:
dovlecei, morcovi, ardei grasi, mazare, fasole, bame, conopida, ceapa, rosii etc.
Legumele, dupa ce sunt curatate si spalate, se taie in bucati lunguiete. Apoi se calesc pe rand, intr-o cratita cu ulei, dupa care in uleiul ramas se prajeste ceapa taiata marunt, se stinge cu zeama de rosii (suc) si se lasa sa dea in clocot.
Se adauga legumele calite si cele fierte:
conopida, fasolea, mazarea, bamele.
Totul se lasa sa dea cateva clocote, apoi se adauga verdeata, piper si sare dupa gust (circa 15 g la 1 kg ghiveci).
Ghiveciul, inca cald, se pune in borcane, se adauga deasupra 2—3 rosii oparite in prealabil (date in 2—3 clocote), dupa care se leaga bine borcanele cu celofan si se face sterilizarea prin fierbere in baie de apa (bain-Marie).
dovlecei, morcovi, ardei grasi, mazare, fasole, bame, conopida, ceapa, rosii etc.
Legumele, dupa ce sunt curatate si spalate, se taie in bucati lunguiete. Apoi se calesc pe rand, intr-o cratita cu ulei, dupa care in uleiul ramas se prajeste ceapa taiata marunt, se stinge cu zeama de rosii (suc) si se lasa sa dea in clocot.
Se adauga legumele calite si cele fierte:
conopida, fasolea, mazarea, bamele.
Totul se lasa sa dea cateva clocote, apoi se adauga verdeata, piper si sare dupa gust (circa 15 g la 1 kg ghiveci).
Ghiveciul, inca cald, se pune in borcane, se adauga deasupra 2—3 rosii oparite in prealabil (date in 2—3 clocote), dupa care se leaga bine borcanele cu celofan si se face sterilizarea prin fierbere in baie de apa (bain-Marie).
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 18 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :