Statistics:
Visits: 2,117 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Bame conservate in suc de rosii
Q: | Intreaba despre Bame conservate in suc de rosii |
Se aleg bame, tinere, mici si foarte proaspete, inlaturand bamele mari, care sunt trecute din copt si au seminte tari. Se curata bamele, scotand capacelul cu un cutit ascutit, se taie coditele, se spala si se oparesc intr-un suc de rosii mai subtire.
Se aseaza vas cu suc de rosii pe foc si se adauga un varf de cutit de sare de lamaie dizolvata in putina apa. Cand clocoteste se introduc bamele intr-un tifon si se tin 3—4 minute, dupa care se scot si se lasa sa se scurga pe o strecuratoare.
Se aseaza apoi in borcane sau in sticle de lapte. Sticlele, la fel si borcanele, nu se umplu complet, lasand un spatiu gol de 2—3 cm pentru a avea loc sa fiarba sucul. Dupa ce s-au asezat bamele, se pune deasupra cate o rosie mica, tare, bine spalata si zvantata.
Se umplu sticlel e cu sucul omogenizat si se inchid. In continuare, se aseaza intr-un vas cu apa pentru sterilizat procedandu-se ca si la conservele in saramura :
in prima zi se sterilizeaza 25 minute, iar a doua zi numai 10 minute.
A doua zi se controleaza daca sticlele sunt bine inchise. Cand se observa o cat de mica deschizatura, pe unde ar putea intra aerul, se desface sticla, se mai adauga o lingurita de suc, apoi se inchide din nou schimband dopul sau celofanul.
Sticlele defecte se sterilizeaza din nou 15 minute.
Se aseaza vas cu suc de rosii pe foc si se adauga un varf de cutit de sare de lamaie dizolvata in putina apa. Cand clocoteste se introduc bamele intr-un tifon si se tin 3—4 minute, dupa care se scot si se lasa sa se scurga pe o strecuratoare.
Se aseaza apoi in borcane sau in sticle de lapte. Sticlele, la fel si borcanele, nu se umplu complet, lasand un spatiu gol de 2—3 cm pentru a avea loc sa fiarba sucul. Dupa ce s-au asezat bamele, se pune deasupra cate o rosie mica, tare, bine spalata si zvantata.
Se umplu sticlel e cu sucul omogenizat si se inchid. In continuare, se aseaza intr-un vas cu apa pentru sterilizat procedandu-se ca si la conservele in saramura :
in prima zi se sterilizeaza 25 minute, iar a doua zi numai 10 minute.
A doua zi se controleaza daca sticlele sunt bine inchise. Cand se observa o cat de mica deschizatura, pe unde ar putea intra aerul, se desface sticla, se mai adauga o lingurita de suc, apoi se inchide din nou schimband dopul sau celofanul.
Sticlele defecte se sterilizeaza din nou 15 minute.
Tag-uri: bame, suc de rosii, conservare |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 19 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :