FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 2,129
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Bame conservate in suc de rosii

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   pasare   orez   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   pesmet   otet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Bame conservate in suc de rosii

 Q:   Intreaba despre Bame conservate in suc de rosii       
Bame conservate in suc de rosii Se aleg bame, tinere, mici si foarte proaspete, inlaturand bamele mari, care sunt trecute din copt si au seminte tari. Se curata bamele, scotand capacelul cu un cutit ascutit, se taie coditele, se spala si se oparesc intr-un suc de rosii mai subtire.

Se aseaza vas cu suc de rosii pe foc si se adauga un varf de cutit de sare de lamaie dizolvata in putina apa. Cand clocoteste se introduc bamele intr-un tifon si se tin 3—4 minute, dupa care se scot si se lasa sa se scurga pe o strecuratoare.

Se aseaza apoi in borcane sau in sticle de lapte. Sticlele, la fel si borcanele, nu se umplu complet, lasand un spatiu gol de 2—3 cm pentru a avea loc sa fiarba sucul. Dupa ce s-au asezat bamele, se pune deasupra cate o rosie mica, tare, bine spalata si zvantata.

Se umplu sticlel e cu sucul omogenizat si se inchid. In continuare, se aseaza intr-un vas cu apa pentru sterilizat procedandu-se ca si la conservele in saramura :
in prima zi se sterilizeaza 25 minute, iar a doua zi numai 10 minute.

A doua zi se controleaza daca sticlele sunt bine inchise. Cand se observa o cat de mica deschizatura, pe unde ar putea intra aerul, se desface sticla, se mai adauga o lingurita de suc, apoi se inchide din nou schimband dopul sau celofanul.

Sticlele defecte se sterilizeaza din nou 15 minute.


Tag-uri: bame, suc de rosii, conservare



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 19 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :