Statistics:
Visits: 1,115 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Ghiveci de legume proaspete, conservat
Q: | Intreaba despre Ghiveci de legume proaspete, conservat |
La prepararea ghiveciului se folosesc urmatoarele legume :
morcovi, ardei grasi, mazare, fasole verde, bame, conopida, telina, rosii, vinete, dovlecei, ceapa si verdeata.
Legumele se curata, se spala si se taie in cuburi sau in bucati, dupa care se calesc pe rand, cate putin, intr-o tigaie cu ulei. In uleiul ramas dupa scoaterea ultimelor legume putin rumenite, se pune la prajit ceapa taiata marunt si dupa ce s-a calit putin se stinge cu suc de rosii sau cu bulion de rosii dizolvat in apa calda si daca este nevoie se mai adauga apa calda si se lasa sa dea in fiert 5—6 min.
Apoi se adauga legumele calite si cele fierte (conopida, fasolea verde, mazarea, bamele), verdeata, piper si sare dupa gust si toate impreuna se mai lasa pe foc pana dau bine in fiert.
Ghiveciul inca fierbinte se introduce in borcane de 500 ml sau de 1 l, la care se adauga deasupra 2—3 rosii, care au fost in prealabil oparite (date in 2—3 clocote). Se leaga apoi bine borcanele cu celofan si se sterilizeaza prin fierbere in bain-Marie.
morcovi, ardei grasi, mazare, fasole verde, bame, conopida, telina, rosii, vinete, dovlecei, ceapa si verdeata.
Legumele se curata, se spala si se taie in cuburi sau in bucati, dupa care se calesc pe rand, cate putin, intr-o tigaie cu ulei. In uleiul ramas dupa scoaterea ultimelor legume putin rumenite, se pune la prajit ceapa taiata marunt si dupa ce s-a calit putin se stinge cu suc de rosii sau cu bulion de rosii dizolvat in apa calda si daca este nevoie se mai adauga apa calda si se lasa sa dea in fiert 5—6 min.
Apoi se adauga legumele calite si cele fierte (conopida, fasolea verde, mazarea, bamele), verdeata, piper si sare dupa gust si toate impreuna se mai lasa pe foc pana dau bine in fiert.
Ghiveciul inca fierbinte se introduce in borcane de 500 ml sau de 1 l, la care se adauga deasupra 2—3 rosii, care au fost in prealabil oparite (date in 2—3 clocote). Se leaga apoi bine borcanele cu celofan si se sterilizeaza prin fierbere in bain-Marie.
Tag-uri: ghiveci, legume, conservare |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 19 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :