Statistics:
Visits: 916 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Placinta cu carne II in foaie de strudel
Q: | Intreaba despre Placinta cu carne II in foaie de strudel |
Ingrediente
Pentru aluatul de strudel: 500 g faina, 1-2 oua, 2 linguri ulei, 1/2 lin¬gura otet, 1/2 lingurita sare, apa calduta cit cuprinde.
Pentru umplutura: 600 g carne macra, 2-3 cepe, 60 g untura, 1-2 oua, 1 legatura de patrunjel verde, sare, piper pisat, 60 g unt pentru stropit intre foi.
Mod de preparare
Inainte de pregatire, faina se tine o zi intr-un loc caldut, apoi se cerne intr-un castron incalzit si se amesteca cu oale, uleiul, otet, sare si apa cat primeste faina ca sa se obtina un aluat potrivit de moale.
Se framanta bine, pana se dezlipeste de vas si de degete, dupa care se imparte in 7—8 bucatele mici care se rotunjesc, se ung cu ulei si se aseaza pe planseta unsa, iar deasupra se acopera cu un vas incalzit.
Se lasa 20—30 min, dupa care se intind pe rand in foi subtiri, fara sa se rupa. Foile se intind pe locul unde pot sa stea la zvantat 10—15 min. (Foile se aseaza fiecare separat pe o fata de masa sau pe coli de hartie alba).
Dupa ce s-au zvantat se aseaza intr-o tava unsa cu grasime, pe rand, una cate una, jumatate din foi, stropindu-se intre ele cu unt sau ulei.
Deasupra lor se aseaza un strat egal de tocatura care se prepara din timp (Carnea taiata bucati mici se inabusa cu ceapa taiata felii subtiri, intr-o cratita cu untura, se stinge cu putina apa, se potriveste de sare si se lasa sa fiarba pana ce carnea este aproape gata si scade zeama. Se lasa apoi cateva minute sa se raceasca, se trece de doua ori prin masina de tocat, se adauga ouale, patrunjel taiat marunt, sare, piper si se amesteca), iar peste aceasta se aseaza restul de foi stropite intre ele cu unt si bine unse pe deasupra tot cu unt.
Se introduce placinta in cuptor si se tine pana se rumeneste frumos. Placinta cu carne se serveste calda.
Pentru aluatul de strudel: 500 g faina, 1-2 oua, 2 linguri ulei, 1/2 lin¬gura otet, 1/2 lingurita sare, apa calduta cit cuprinde.
Pentru umplutura: 600 g carne macra, 2-3 cepe, 60 g untura, 1-2 oua, 1 legatura de patrunjel verde, sare, piper pisat, 60 g unt pentru stropit intre foi.
Mod de preparare
Inainte de pregatire, faina se tine o zi intr-un loc caldut, apoi se cerne intr-un castron incalzit si se amesteca cu oale, uleiul, otet, sare si apa cat primeste faina ca sa se obtina un aluat potrivit de moale.
Se framanta bine, pana se dezlipeste de vas si de degete, dupa care se imparte in 7—8 bucatele mici care se rotunjesc, se ung cu ulei si se aseaza pe planseta unsa, iar deasupra se acopera cu un vas incalzit.
Se lasa 20—30 min, dupa care se intind pe rand in foi subtiri, fara sa se rupa. Foile se intind pe locul unde pot sa stea la zvantat 10—15 min. (Foile se aseaza fiecare separat pe o fata de masa sau pe coli de hartie alba).
Dupa ce s-au zvantat se aseaza intr-o tava unsa cu grasime, pe rand, una cate una, jumatate din foi, stropindu-se intre ele cu unt sau ulei.
Deasupra lor se aseaza un strat egal de tocatura care se prepara din timp (Carnea taiata bucati mici se inabusa cu ceapa taiata felii subtiri, intr-o cratita cu untura, se stinge cu putina apa, se potriveste de sare si se lasa sa fiarba pana ce carnea este aproape gata si scade zeama. Se lasa apoi cateva minute sa se raceasca, se trece de doua ori prin masina de tocat, se adauga ouale, patrunjel taiat marunt, sare, piper si se amesteca), iar peste aceasta se aseaza restul de foi stropite intre ele cu unt si bine unse pe deasupra tot cu unt.
Se introduce placinta in cuptor si se tine pana se rumeneste frumos. Placinta cu carne se serveste calda.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 27 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :