Statistics:
Visits: 766 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Placinta cu carne I
Q: | Intreaba despre Placinta cu carne I |
Ingrediente
Pentru foaie: 400 g faina, 2 g drojdie, 150 g lapte, 1 ou, 150 g margarina sau untura, 30 g zahar.
Pentru umplutura: 400 g carne, 100 g ceapa, 100 g untura, 2 oua, sare, piper, 50 g cascaval, 1 ou pentru uns.
Mod de preparare
Ceapa taiata marunt se inabusa in untura impreuna cu carnea taiata bucatele, dupa care se trece totul prin masina de tocat carne. Se adauga sare, piper, oua si se amesteca bine.
Intre timp, se prepara aluatul din faina, drojdia dizolvata cu lapte caldut, zahar, 1/2 lingurita de sare si un ou. Se lasa coca sa creasca la cald, dupa care se pune pe o planseta presarata cu faina si cu sucitorul se intinde din ea o foaie cat mai subtire.
Aceasta se unge pe toata suprafata cu margarina sau cu untura tinuta la cald sa se inmoaie, se ruleaza, apoi se preseaza pana se lateste la 16 cm. Dupa aceea capetele se aduna spre centru si se impatureste inca o data, la fel cum se inchide o carte.
Se lasa la rece 20—30 min, dupa care se intinde din nou o foaie, se pune pe aceasta umplutura, se niveleaza si se ruleaza. Se aseaza intr-o tava unsa si se lasa sa creasca coca 20—30 min, dupa care se unge cu ou, se presara cu cascaval si se introduce in cuptorul incins sa se rumeneasca.
Pentru foaie: 400 g faina, 2 g drojdie, 150 g lapte, 1 ou, 150 g margarina sau untura, 30 g zahar.
Pentru umplutura: 400 g carne, 100 g ceapa, 100 g untura, 2 oua, sare, piper, 50 g cascaval, 1 ou pentru uns.
Mod de preparare
Ceapa taiata marunt se inabusa in untura impreuna cu carnea taiata bucatele, dupa care se trece totul prin masina de tocat carne. Se adauga sare, piper, oua si se amesteca bine.
Intre timp, se prepara aluatul din faina, drojdia dizolvata cu lapte caldut, zahar, 1/2 lingurita de sare si un ou. Se lasa coca sa creasca la cald, dupa care se pune pe o planseta presarata cu faina si cu sucitorul se intinde din ea o foaie cat mai subtire.
Aceasta se unge pe toata suprafata cu margarina sau cu untura tinuta la cald sa se inmoaie, se ruleaza, apoi se preseaza pana se lateste la 16 cm. Dupa aceea capetele se aduna spre centru si se impatureste inca o data, la fel cum se inchide o carte.
Se lasa la rece 20—30 min, dupa care se intinde din nou o foaie, se pune pe aceasta umplutura, se niveleaza si se ruleaza. Se aseaza intr-o tava unsa si se lasa sa creasca coca 20—30 min, dupa care se unge cu ou, se presara cu cascaval si se introduce in cuptorul incins sa se rumeneasca.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 27 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :