FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,180
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Aluat rapid romanesc pentru placinta cu branza

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   pasare   orez   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   pesmet   otet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Aluat rapid romanesc pentru placinta cu branza

 Q:   Intreaba despre Aluat rapid romanesc pentru placinta cu branza       
Aluat rapid romanesc pentru placinta cu branzaIngrediente

600 g faina, 100 ml ulei, 200 ml apa, 1 ou, 1 lingura otet, 1 lingurita rasa cu sare, 200-300 g margarina sau unt.

Mod de preparare

Din faina, ulei, apa, otet se framanta coca potrivit de moale, fara sa fie lipicioasa. Se intinde cu sucitorul o foaie subtire si rotunda si se unge cu margarina bine frecata.

Se fac opt taieturi radiale (sub forma de rozeta) lasand in mijloc un disc avand diametrul aproximativ jumatate din cel al discului initial netaiat. Fiecare portiune se intoarce peste cercul din mijlocul foii peste partea opusa (din fata). Astfel se suprapun portiunile 1 cu 5, 2 cu 6, 3 cu 7 s.a.m.d.

Se lasa coca in repaus 1—2 ore la loc racoros, sau la frigider. Se intinde apoi cu sucitorul o foaie pana la grosimea de 5—6 mm, se impatureste in trei sau in patru, intocmai ca aluatul frantuzesc, dupa care se intinde o foaie subtire mai mare de doua ori decat tava si aceasta se sectioneaza in doua, formand doua foi potrivite pentru suprafata tavii.

Prima foaie se aseaza pe tava, se pune pe ea umplutura dorita si cu a doua foaie se acopera, se lipesc prin apasare cu degetele marginile, se unge foaia de deasupra cu ulei sau cu unt topit si se coace placinta la cuptor.


Tag-uri: aluat, placinta, branza



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 06 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :