Statistics:
Visits: 1,166 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Aluat rapid romanesc pentru placinta cu branza
Q: | Intreaba despre Aluat rapid romanesc pentru placinta cu branza |
Ingrediente
600 g faina, 100 ml ulei, 200 ml apa, 1 ou, 1 lingura otet, 1 lingurita rasa cu sare, 200-300 g margarina sau unt.
Mod de preparare
Din faina, ulei, apa, otet se framanta coca potrivit de moale, fara sa fie lipicioasa. Se intinde cu sucitorul o foaie subtire si rotunda si se unge cu margarina bine frecata.
Se fac opt taieturi radiale (sub forma de rozeta) lasand in mijloc un disc avand diametrul aproximativ jumatate din cel al discului initial netaiat. Fiecare portiune se intoarce peste cercul din mijlocul foii peste partea opusa (din fata). Astfel se suprapun portiunile 1 cu 5, 2 cu 6, 3 cu 7 s.a.m.d.
Se lasa coca in repaus 1—2 ore la loc racoros, sau la frigider. Se intinde apoi cu sucitorul o foaie pana la grosimea de 5—6 mm, se impatureste in trei sau in patru, intocmai ca aluatul frantuzesc, dupa care se intinde o foaie subtire mai mare de doua ori decat tava si aceasta se sectioneaza in doua, formand doua foi potrivite pentru suprafata tavii.
Prima foaie se aseaza pe tava, se pune pe ea umplutura dorita si cu a doua foaie se acopera, se lipesc prin apasare cu degetele marginile, se unge foaia de deasupra cu ulei sau cu unt topit si se coace placinta la cuptor.
600 g faina, 100 ml ulei, 200 ml apa, 1 ou, 1 lingura otet, 1 lingurita rasa cu sare, 200-300 g margarina sau unt.
Mod de preparare
Din faina, ulei, apa, otet se framanta coca potrivit de moale, fara sa fie lipicioasa. Se intinde cu sucitorul o foaie subtire si rotunda si se unge cu margarina bine frecata.
Se fac opt taieturi radiale (sub forma de rozeta) lasand in mijloc un disc avand diametrul aproximativ jumatate din cel al discului initial netaiat. Fiecare portiune se intoarce peste cercul din mijlocul foii peste partea opusa (din fata). Astfel se suprapun portiunile 1 cu 5, 2 cu 6, 3 cu 7 s.a.m.d.
Se lasa coca in repaus 1—2 ore la loc racoros, sau la frigider. Se intinde apoi cu sucitorul o foaie pana la grosimea de 5—6 mm, se impatureste in trei sau in patru, intocmai ca aluatul frantuzesc, dupa care se intinde o foaie subtire mai mare de doua ori decat tava si aceasta se sectioneaza in doua, formand doua foi potrivite pentru suprafata tavii.
Prima foaie se aseaza pe tava, se pune pe ea umplutura dorita si cu a doua foaie se acopera, se lipesc prin apasare cu degetele marginile, se unge foaia de deasupra cu ulei sau cu unt topit si se coace placinta la cuptor.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 06 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :