Statistics:
Visits: 1,331 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Aluat cu drojdie pentru placinta II
Q: | Intreaba despre Aluat cu drojdie pentru placinta II |
Ingrediente:
Făină 600 g, unt 300 g, lapte 200 ml, gălbenuşuri 2 buc, zahăr 150 g, drojdie de bere 40 g, sare.
Mod de preparare:
Drojdia se amestecă cu laptele călduţ şi 100 g făină. Se lasă să dospească. După o oră se adaugă încă 300 g făină, sare, zahărul şi gălbenuşurile de ou, se frămantă bine, se pune pe planşetă şi se întinde o foaie. Din restul de 200 g faină şi din unt se face un aluat, din care se întinde o foaie mai mică decat foaia de aluat cu drojdie, se aşeaza peste aceasta, se indoaie marginile foii mari peste marginile foii cu unt, se împătureşte aluatul, se lasă la rece 15 min., se întinde din nou o foaie şi se continuă operaţia încă de 3- 4 ori. Se foloseşte aa plăcintă în loc de aluat franţuzesc.
Făină 600 g, unt 300 g, lapte 200 ml, gălbenuşuri 2 buc, zahăr 150 g, drojdie de bere 40 g, sare.
Mod de preparare:
Drojdia se amestecă cu laptele călduţ şi 100 g făină. Se lasă să dospească. După o oră se adaugă încă 300 g făină, sare, zahărul şi gălbenuşurile de ou, se frămantă bine, se pune pe planşetă şi se întinde o foaie. Din restul de 200 g faină şi din unt se face un aluat, din care se întinde o foaie mai mică decat foaia de aluat cu drojdie, se aşeaza peste aceasta, se indoaie marginile foii mari peste marginile foii cu unt, se împătureşte aluatul, se lasă la rece 15 min., se întinde din nou o foaie şi se continuă operaţia încă de 3- 4 ori. Se foloseşte aa plăcintă în loc de aluat franţuzesc.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 14 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :