Statistics:
Visits: 893 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Pateu cu carne de iepure III
Q: | Intreaba despre Pateu cu carne de iepure III |
Ingrediente:
Pulpă de iepure 1 kg, oţet 9° 100 ml, morcovi 100 g, ceapă 450 g, dafin 3 foi, usturoi 50 g, costiţă afumată 200 g, franzelă 300 g, lapte 300 ml, ouă 3, cartofi 150 g, ulei 100 g, pătrunjel verde 2 leg, cimbru 1 fir, faină 75 g, piper, sare.
Mod de preparare:
Carnea de iepure se tine 24 ore într-un baiţ preparat din oţet, 500 ml apă, 200 g ceapă tăiată felii, 100 g morcovi daţi pe razătoare, foi de dafin, mujdei de usturoi, piper şi sare. Se fierbe totul circa 20 min., se lasă să se răcească şi se toarnă peste carnea care a fost pusă într-un vas de mărime potrivită, aşa ca baiţul să acopere carnea. După marinare carnea se trece prin maşini de tocat carne. Franzela se taie felii, se înmoaie în lapte şi se stoarce. Restul de ceapă se toacă mărunt şi se căleşte în ulei. Cartofii se curăţă şi se dau pe razătoare, iar verdeaţa se toacă mărunt. Se amestecă apoi carnea cu painea, cartofii, ceapa şi verdeaţa. Se adaugă ouă, piper, mujdei de usturoi, cimbru si sare şi se omogenizează bine compoziţia. Costiţa se taie felii subţiri, ca care se tapetează un vas de cuptor, se aşează pateul în vas şi se acoperă vasul cu o foaie subţire de cocă preparată din făină şi apă. Se dă vasul la cuptor timp de 50 min., se scoate din cuptor, se îndepărtează foaia de cocă şi se porţionează pateul. Se serveşte cu piure de cartofi şi salate de legume sau murături.
Pulpă de iepure 1 kg, oţet 9° 100 ml, morcovi 100 g, ceapă 450 g, dafin 3 foi, usturoi 50 g, costiţă afumată 200 g, franzelă 300 g, lapte 300 ml, ouă 3, cartofi 150 g, ulei 100 g, pătrunjel verde 2 leg, cimbru 1 fir, faină 75 g, piper, sare.
Mod de preparare:
Carnea de iepure se tine 24 ore într-un baiţ preparat din oţet, 500 ml apă, 200 g ceapă tăiată felii, 100 g morcovi daţi pe razătoare, foi de dafin, mujdei de usturoi, piper şi sare. Se fierbe totul circa 20 min., se lasă să se răcească şi se toarnă peste carnea care a fost pusă într-un vas de mărime potrivită, aşa ca baiţul să acopere carnea. După marinare carnea se trece prin maşini de tocat carne. Franzela se taie felii, se înmoaie în lapte şi se stoarce. Restul de ceapă se toacă mărunt şi se căleşte în ulei. Cartofii se curăţă şi se dau pe razătoare, iar verdeaţa se toacă mărunt. Se amestecă apoi carnea cu painea, cartofii, ceapa şi verdeaţa. Se adaugă ouă, piper, mujdei de usturoi, cimbru si sare şi se omogenizează bine compoziţia. Costiţa se taie felii subţiri, ca care se tapetează un vas de cuptor, se aşează pateul în vas şi se acoperă vasul cu o foaie subţire de cocă preparată din făină şi apă. Se dă vasul la cuptor timp de 50 min., se scoate din cuptor, se îndepărtează foaia de cocă şi se porţionează pateul. Se serveşte cu piure de cartofi şi salate de legume sau murături.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 11 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :