Statistics:
Visits: 1,365 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Ciorba de iepure
Q: | Intreaba despre Ciorba de iepure |
Ingrediente :
Carne de iepure 500-600 g, ceapă 150 g, morcovi 200 g, ţelină 100 g, bulion 25 g, ulei 50 g, orez 50 g, oţet 9° 40 ml, smântână 200 g, ouă 2 buc, cimbru, sare.
Mod de preparare :
Carnea de iepure, după ce a stat 24 ore într-un baiţ, se curăţă de pieliţe, se taie bucăţi, se pune la fiert în apă cu sare şi se spumează cât este nevoie. Ceapa se toacă mărunt, se căleşte în ulei, se adaugă zarzavatul de supă tăiat rondele şi cimbrul, se călesc împreună, se sting cu bulion subţiat cu apă şi se adaugă la carne. Orezul se fierbe separat şi se pune în ciorbă, în momentul în care carnea este aproape gata. Smântâna se amestecă cu gălbenuşurile, se subţiază cu oţet amestecat cu apă şi se adaugă la ciorbă. Se potriveşte gustul de sare şi se mai fierbe câteva minute. Carnea de iepure de casă nu este necesar să se ţină în baiţ.
Sursa Imagini : freeschoolclipart.com
Carne de iepure 500-600 g, ceapă 150 g, morcovi 200 g, ţelină 100 g, bulion 25 g, ulei 50 g, orez 50 g, oţet 9° 40 ml, smântână 200 g, ouă 2 buc, cimbru, sare.
Mod de preparare :
Carnea de iepure, după ce a stat 24 ore într-un baiţ, se curăţă de pieliţe, se taie bucăţi, se pune la fiert în apă cu sare şi se spumează cât este nevoie. Ceapa se toacă mărunt, se căleşte în ulei, se adaugă zarzavatul de supă tăiat rondele şi cimbrul, se călesc împreună, se sting cu bulion subţiat cu apă şi se adaugă la carne. Orezul se fierbe separat şi se pune în ciorbă, în momentul în care carnea este aproape gata. Smântâna se amestecă cu gălbenuşurile, se subţiază cu oţet amestecat cu apă şi se adaugă la ciorbă. Se potriveşte gustul de sare şi se mai fierbe câteva minute. Carnea de iepure de casă nu este necesar să se ţină în baiţ.
Sursa Imagini : freeschoolclipart.com
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 21 April '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :