Statistics:
Visits: 2,010 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Iepure cu sos vanatoresc
Q: | Intreaba despre Iepure cu sos vanatoresc |
Ingrediente:
Carne de iepure 1 kg, slănina afumată 50 g, ulei 100 g, ceapă 100 g, morcovi 100 g, ţelină 100 g, făină 50 g, bulion de tomate 50 g, vin 200 ml, oţet 9° 25 ml, dafin 2 foi, cimbru 1 fir, piper, sare.
Mod de preparare:
Carnea de iepure se împănează cu slănină, se sărează şi se lasă să stea o oră. Se aşează apoi într-o tavă împreună cu legumele tăiate felii şi 50 g ulei, se dă tava la cuptor la un foc potrivii, stropindu-se friptura din cand în cand cu sosul format. Cand este gata, se scoate carnea din tavă, se pasează sosul şi legumele şi se aşează carnea în sos. In restul de ulei se căleşte făina, se stinge cu bulion, apă, vin şi oţet, se lasă să fiarbă 20 min., se strecoară printr-o etamină şi se adaugă la carne, împreună cu cimbrul, foile de dafin, sarea şi piperul şi se mai fierb 10 min. Se taie carnea felii subţiri şi se serveşte cu garnituri din paste făinoase, sau găluşte şi sos.
Carne de iepure 1 kg, slănina afumată 50 g, ulei 100 g, ceapă 100 g, morcovi 100 g, ţelină 100 g, făină 50 g, bulion de tomate 50 g, vin 200 ml, oţet 9° 25 ml, dafin 2 foi, cimbru 1 fir, piper, sare.
Mod de preparare:
Carnea de iepure se împănează cu slănină, se sărează şi se lasă să stea o oră. Se aşează apoi într-o tavă împreună cu legumele tăiate felii şi 50 g ulei, se dă tava la cuptor la un foc potrivii, stropindu-se friptura din cand în cand cu sosul format. Cand este gata, se scoate carnea din tavă, se pasează sosul şi legumele şi se aşează carnea în sos. In restul de ulei se căleşte făina, se stinge cu bulion, apă, vin şi oţet, se lasă să fiarbă 20 min., se strecoară printr-o etamină şi se adaugă la carne, împreună cu cimbrul, foile de dafin, sarea şi piperul şi se mai fierb 10 min. Se taie carnea felii subţiri şi se serveşte cu garnituri din paste făinoase, sau găluşte şi sos.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 11 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :