Statistics:
Visits: 1,474 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Pate de iepure
Q: | Intreaba despre Pate de iepure |
Ingrediente
1,5 kg carne de iepure, 300 g carne de porc, 200 g slanina, 200 g unt, 4 galbenusuri, sare, piper, 2 foi de dafin, lapte.
Mod de preparare
Se scoate carnea de la marinat, se sterge bine cu un servet curat, apoi se taie in bucati. Se taie la fel si carnea de porc si se caleste cu 50 g unt. Se aseaza intr-un vas, impreuna cu foi de dafin, sare, piper, apoi se toarna deasupra un pahar de bait care a fost strecurat si se lasa sa fiarba inabusit pana ce carnea este bine fiarta.
Cand s-a racit se trece de doua ori prin masina de tocat impreuna cu 150 g slanina pana ce devine ca o pasta. Separat se freaca untul, se adauga pasta, apoi galbenusurile si se amesteca bine impreuna, potrivindu-se din sare si piper.
Daca pasta obtinuta este prea tare se adauga putin lapte. Se tapeteaza o forma cu felii subtiri de slanina, se aseaza pasta apasand cu dosul lingurii ca sa nu ramana goluri si se aseaza sa fiarba la bain-marie (baie de aburi) 1-1,5 ore.
Cand s-a racit se rastoarna pe un platou. Acest pateu se poate servi si imbracat in aspic, care in afara de faptul ca este gustos mai este si foarte aspectuos.
Din acest aluat se pot prepara placinte cu mere, cu carne, cu spanac, cu branza etc.
1,5 kg carne de iepure, 300 g carne de porc, 200 g slanina, 200 g unt, 4 galbenusuri, sare, piper, 2 foi de dafin, lapte.
Mod de preparare
Se scoate carnea de la marinat, se sterge bine cu un servet curat, apoi se taie in bucati. Se taie la fel si carnea de porc si se caleste cu 50 g unt. Se aseaza intr-un vas, impreuna cu foi de dafin, sare, piper, apoi se toarna deasupra un pahar de bait care a fost strecurat si se lasa sa fiarba inabusit pana ce carnea este bine fiarta.
Cand s-a racit se trece de doua ori prin masina de tocat impreuna cu 150 g slanina pana ce devine ca o pasta. Separat se freaca untul, se adauga pasta, apoi galbenusurile si se amesteca bine impreuna, potrivindu-se din sare si piper.
Daca pasta obtinuta este prea tare se adauga putin lapte. Se tapeteaza o forma cu felii subtiri de slanina, se aseaza pasta apasand cu dosul lingurii ca sa nu ramana goluri si se aseaza sa fiarba la bain-marie (baie de aburi) 1-1,5 ore.
Cand s-a racit se rastoarna pe un platou. Acest pateu se poate servi si imbracat in aspic, care in afara de faptul ca este gustos mai este si foarte aspectuos.
Din acest aluat se pot prepara placinte cu mere, cu carne, cu spanac, cu branza etc.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 24 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :