FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,415
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Pate de iepure

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Pate de iepure

 Q:   Intreaba despre Pate de iepure       
Pate de iepureIngrediente

1,5 kg carne de iepure, 300 g carne de porc, 200 g slanina, 200 g unt, 4 galbenusuri, sare, piper, 2 foi de dafin, lapte.

Mod de preparare

Se scoate carnea de la marinat, se sterge bine cu un servet curat, apoi se taie in bucati. Se taie la fel si carnea de porc si se caleste cu 50 g unt. Se aseaza intr-un vas, impreuna cu foi de dafin, sare, piper, apoi se toarna deasupra un pahar de bait care a fost strecurat si se lasa sa fiarba inabusit pana ce carnea este bine fiarta.

Cand s-a racit se trece de doua ori prin masina de tocat impreuna cu 150 g slanina pana ce devine ca o pasta. Separat se freaca untul, se adauga pasta, apoi galbenusurile si se amesteca bine impreuna, potrivindu-se din sare si piper.

Daca pasta obtinuta este prea tare se adauga putin lapte. Se tapeteaza o forma cu felii subtiri de slanina, se aseaza pasta apasand cu dosul lingurii ca sa nu ramana goluri si se aseaza sa fiarba la bain-marie (baie de aburi) 1-1,5 ore.

Cand s-a racit se rastoarna pe un platou. Acest pateu se poate servi si imbracat in aspic, care in afara de faptul ca este gustos mai este si foarte aspectuos.

Din acest aluat se pot prepara placinte cu mere, cu carne, cu spanac, cu branza etc.


Tag-uri: pate, iepure, porc



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 24 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :