Statistics:
Visits: 1,300 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Pateu de iepure simplu
Q: | Intreaba despre Pateu de iepure simplu |
Ingrediente
1 kg carne de iepure, 500 g carne de porc, .500 g ceapa, 300 g untura, 200 g unt, 50 g coniac, piper pisat, sare dupa gust.
Mod de preparare
Carnea de iepure si de porc se taie in bucati mici care se pun la prajit in untura infierbantata. Se adauga ceapa taiata marunt si se prajesc impreuna, avand grija sa nu se rumeneasca prea tare.
Se lasa sa se raceasca, dupa care se trec de doua ori prin masina de tocat cu sita deasa. Se adauga untul, coniacul, piperul si sare dupa gust, apoi se amesteca bine. Pasta respectiva se aseaza pe un platou, dandu-i forma dorita si se pune la rece.
Se poate servi fie taiat felii, fie lasat pe platou si ornat cu legume (rosii, gogosari, morcovi, frunze de patrunjel verde) si feliute de ou fiert taiate in diverse fo rme. Pe deasupra se poate pune aspic.
Daca se serveste pe platou si nu se orneaza cu legume, poate fi ornat cu unt, folosind spritul pentru a desena diverse forme, dandu-i un aspect cat mai frumos.
In pateul de iepure se poate folosi si ficat de iepure sau de porc si in cazul in care compozitia este prea compacta se adauga putin vin sau supa rece.
Mai poate fi servit in portii mici care se pun in cescute de cafea si se rastoarna pe platou dupa ce compozitia s-a racit bine. Pentru aceasta, cescutele se afunda cu partea inferioara in apa clocotita pentru a se putea desprinde pateul. In final, se orneaza
1 kg carne de iepure, 500 g carne de porc, .500 g ceapa, 300 g untura, 200 g unt, 50 g coniac, piper pisat, sare dupa gust.
Mod de preparare
Carnea de iepure si de porc se taie in bucati mici care se pun la prajit in untura infierbantata. Se adauga ceapa taiata marunt si se prajesc impreuna, avand grija sa nu se rumeneasca prea tare.
Se lasa sa se raceasca, dupa care se trec de doua ori prin masina de tocat cu sita deasa. Se adauga untul, coniacul, piperul si sare dupa gust, apoi se amesteca bine. Pasta respectiva se aseaza pe un platou, dandu-i forma dorita si se pune la rece.
Se poate servi fie taiat felii, fie lasat pe platou si ornat cu legume (rosii, gogosari, morcovi, frunze de patrunjel verde) si feliute de ou fiert taiate in diverse fo rme. Pe deasupra se poate pune aspic.
Daca se serveste pe platou si nu se orneaza cu legume, poate fi ornat cu unt, folosind spritul pentru a desena diverse forme, dandu-i un aspect cat mai frumos.
In pateul de iepure se poate folosi si ficat de iepure sau de porc si in cazul in care compozitia este prea compacta se adauga putin vin sau supa rece.
Mai poate fi servit in portii mici care se pun in cescute de cafea si se rastoarna pe platou dupa ce compozitia s-a racit bine. Pentru aceasta, cescutele se afunda cu partea inferioara in apa clocotita pentru a se putea desprinde pateul. In final, se orneaza
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 05 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :