FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,289
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Pateu de iepure simplu

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Pateu de iepure simplu

 Q:   Intreaba despre Pateu de iepure simplu       
Pateu de iepure simplu Ingrediente

1 kg carne de iepure, 500 g carne de porc, .500 g ceapa, 300 g untura, 200 g unt, 50 g coniac, piper pisat, sare dupa gust.

Mod de preparare

Carnea de iepure si de porc se taie in bucati mici care se pun la prajit in untura infierbantata. Se adauga ceapa taiata marunt si se prajesc impreuna, avand grija sa nu se rumeneasca prea tare.

Se lasa sa se raceasca, dupa care se trec de doua ori prin masina de tocat cu sita deasa. Se adauga untul, coniacul, piperul si sare dupa gust, apoi se amesteca bine. Pasta respectiva se aseaza pe un platou, dandu-i forma dorita si se pune la rece.

Se poate servi fie taiat felii, fie lasat pe platou si ornat cu legume (rosii, gogosari, morcovi, frunze de patrunjel verde) si feliute de ou fiert taiate in diverse fo rme. Pe deasupra se poate pune aspic.

Daca se serveste pe platou si nu se orneaza cu legume, poate fi ornat cu unt, folosind spritul pentru a desena diverse forme, dandu-i un aspect cat mai frumos.
In pateul de iepure se poate folosi si ficat de iepure sau de porc si in cazul in care compozitia este prea compacta se adauga putin vin sau supa rece.

Mai poate fi servit in portii mici care se pun in cescute de cafea si se rastoarna pe platou dupa ce compozitia s-a racit bine. Pentru aceasta, cescutele se afunda cu partea inferioara in apa clocotita pentru a se putea desprinde pateul. In final, se orneaza


Tag-uri: pateu, iepure, porc, ceapa



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 05 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :