Statistics:
Visits: 861 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Pasta de ficat in aspic
Q: | Intreaba despre Pasta de ficat in aspic |
Se prepară o pastă din ficat (de orice fel), apoi, dandu-i-se o formă cat mai estetică, se lasă la frigider pentru a se întări.
Cu ajutorul unui cornet în care se introduce o linguriţă de unt moale se ornează cat mai artistic, făcandu-se pe suprafaţa pastei gratii sau pe margine o danteluţă în zig-zag (filigran). Dintr-un gogoşar sau ardei gras roşu se fac diferite ornamentaţii, completandu-se cu frunze verzi de pătrunjel sau cu bucăţi din foi de praz. Toate se aplică ca decor şi se lipesc pe pastă cu aspic lichid, după care pasta se introduce din nou în frigider ca să se întărească. După aceea, se napează pasta pe toată suprafaţa cu aspicul lichid aproape rece. Inainte ca pasta să fie servită, se şterge platoul, iar aspicul scurs de pe pastă se scoate de o parte, se pune pe un fund de lemn şi se toacă mărunt, după care se aşează împrejurul pastei pe platou.
Cu ajutorul unui cornet în care se introduce o linguriţă de unt moale se ornează cat mai artistic, făcandu-se pe suprafaţa pastei gratii sau pe margine o danteluţă în zig-zag (filigran). Dintr-un gogoşar sau ardei gras roşu se fac diferite ornamentaţii, completandu-se cu frunze verzi de pătrunjel sau cu bucăţi din foi de praz. Toate se aplică ca decor şi se lipesc pe pastă cu aspic lichid, după care pasta se introduce din nou în frigider ca să se întărească. După aceea, se napează pasta pe toată suprafaţa cu aspicul lichid aproape rece. Inainte ca pasta să fie servită, se şterge platoul, iar aspicul scurs de pe pastă se scoate de o parte, se pune pe un fund de lemn şi se toacă mărunt, după care se aşează împrejurul pastei pe platou.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 29 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :