Statistics:
Visits: 883 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Medalion de pasare
Q: | Intreaba despre Medalion de pasare |
Ingrediente
600 g carne de pasăre, 300 g sos alb, 100 g unt, 500 g salată ă la rus, 100 g maioneză, sare, piper, 300 g aspic.
Mod de preparare
Se fierbe pasărea, se curăţă carnea de pe oase şi se trece prin maşina de tocat. Separat se prepară un sos alb, la care se adaugă jumătate din aspicul prevăzut.
Din acest sos se pune jumătate la carnea tocată şi după ce s-a amestecat se mai adaugă unt frecat spumă, sare şi piper, după gust, amestecandu-se din nou bine.
Se ia o formă rotundă de tablă cu diametrul de 7 cm ÅŸi inălÅ£imea de 1 cm (formă fără fund), se udă cu apă rece, se aÅŸază pe un fund de lemn, se umple cu compoziÅ£ia (pasta) de pasăre preparatÄ ƒ mai inainte, se netezeÅŸte la suprafaţă cu cuÅ£itul, apoi se ridică forma rămanand pasta sub forma unui cilindru cu inălÅ£imea de 1 cm.
La fel se procedează cu intreaga cantitate de compoziţie, după care medalioanele se lasă să se intărească la rece. Medalioanele formate şi răcite se glasează fiecare cu restul de sos, uşor incălzit şi amestecat pană se leagă, după care se pun din nou la rece.
După ce s-au intărit, se ornează cu cate o floare făcută din legume tăiate şi combinate şi frunze de pătrunjel verde; acestea se aplică lipindu-se cu aspic. Se glasează apoi din nou, de data aceasta cu aspic lichid.
Toate aceste operaţii se fac la rece.
Cu aceeaşi formă rotundă de tablă, fără fund, se fac medalioane din salată â la rus, deasupra cărora se aşază medalioanele preparate din carne de pasăre. Pe margine, medalioanele de salată â la rus se ornează cu maioneză.
Medalioanele se aranjează pe un platou garnisit pe margine cu frunze de salată verde, sau şi cu restul de aspic inchegat şi tocat mărunt sau in diferite forme.
600 g carne de pasăre, 300 g sos alb, 100 g unt, 500 g salată ă la rus, 100 g maioneză, sare, piper, 300 g aspic.
Mod de preparare
Se fierbe pasărea, se curăţă carnea de pe oase şi se trece prin maşina de tocat. Separat se prepară un sos alb, la care se adaugă jumătate din aspicul prevăzut.
Din acest sos se pune jumătate la carnea tocată şi după ce s-a amestecat se mai adaugă unt frecat spumă, sare şi piper, după gust, amestecandu-se din nou bine.
Se ia o formă rotundă de tablă cu diametrul de 7 cm ÅŸi inălÅ£imea de 1 cm (formă fără fund), se udă cu apă rece, se aÅŸază pe un fund de lemn, se umple cu compoziÅ£ia (pasta) de pasăre preparatÄ ƒ mai inainte, se netezeÅŸte la suprafaţă cu cuÅ£itul, apoi se ridică forma rămanand pasta sub forma unui cilindru cu inălÅ£imea de 1 cm.
La fel se procedează cu intreaga cantitate de compoziţie, după care medalioanele se lasă să se intărească la rece. Medalioanele formate şi răcite se glasează fiecare cu restul de sos, uşor incălzit şi amestecat pană se leagă, după care se pun din nou la rece.
După ce s-au intărit, se ornează cu cate o floare făcută din legume tăiate şi combinate şi frunze de pătrunjel verde; acestea se aplică lipindu-se cu aspic. Se glasează apoi din nou, de data aceasta cu aspic lichid.
Toate aceste operaţii se fac la rece.
Cu aceeaşi formă rotundă de tablă, fără fund, se fac medalioane din salată â la rus, deasupra cărora se aşază medalioanele preparate din carne de pasăre. Pe margine, medalioanele de salată â la rus se ornează cu maioneză.
Medalioanele se aranjează pe un platou garnisit pe margine cu frunze de salată verde, sau şi cu restul de aspic inchegat şi tocat mărunt sau in diferite forme.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :