Statistics:
Visits: 1,110 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Pateu de ficat de porc II
Q: | Intreaba despre Pateu de ficat de porc II |
Ingrediente:
Ficat de porc 500 g, untură 50 g, ceapă 100 g, costiţă afumată 50 g, unt 150 g, smântână 100 g, franzelă 200 g, lapte 200 ml, verdeaţă 1 leg, aspic 500 ml, piper, sare.
Cum se prepara:
Ficatul se curăţă de pieliţe şi vine şi se taie bucăţi. Ceapa se toacă mărunt, se căleşte în untură, se adaugă costiţa afumată tăiată mărunt şi bucăţile de ficat şi se prăjesc împreună. Se ia vasul de pe foc, se lasă să se răcească, se dă ficatul de două ori prin maşina de tocat cu sita deasă, se adaugă franzela înmuiată în lapte şi stoarsă bine, se amestecă cu untul şi smântâna, până se obţine o pastă omogenă. Se potriveşte gustul cu sare şi piper, se aşează pateul într-o formă, ce se dă la frig pe timp de circa două ore. Se scoate apoi din formă, se aşează pe un platou, se îmbracă în aspic şi se decorează cu verdeaţă şi filigran de unt.
Sursa Imagini : freeschoolclipart.com
Ficat de porc 500 g, untură 50 g, ceapă 100 g, costiţă afumată 50 g, unt 150 g, smântână 100 g, franzelă 200 g, lapte 200 ml, verdeaţă 1 leg, aspic 500 ml, piper, sare.
Cum se prepara:
Ficatul se curăţă de pieliţe şi vine şi se taie bucăţi. Ceapa se toacă mărunt, se căleşte în untură, se adaugă costiţa afumată tăiată mărunt şi bucăţile de ficat şi se prăjesc împreună. Se ia vasul de pe foc, se lasă să se răcească, se dă ficatul de două ori prin maşina de tocat cu sita deasă, se adaugă franzela înmuiată în lapte şi stoarsă bine, se amestecă cu untul şi smântâna, până se obţine o pastă omogenă. Se potriveşte gustul cu sare şi piper, se aşează pateul într-o formă, ce se dă la frig pe timp de circa două ore. Se scoate apoi din formă, se aşează pe un platou, se îmbracă în aspic şi se decorează cu verdeaţă şi filigran de unt.
Sursa Imagini : freeschoolclipart.com
Tag-uri: pateu, ficat de porc, costita afumata, piper |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 22 April '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :