Statistics:
Visits: 876 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Pateu de ficat de porc I
Q: | Intreaba despre Pateu de ficat de porc I |
Ingrediente:
Ficat de porc 500 g, ceapă 100 g, franzelă 200 g, lapte 200 ml, untură 100 g, unt 150 g, smântână 100 g, aspic 500 g, verdeaţă 1 leg, piper, sare.
Cum se prepara:
Ficatul se curăţă de pieliţe şi vine, se taie în bucăţi şi se fierbe în apă împreună cu o ceapă. După ce a fiert, se lasă să se răcească şi se dă de 2-3 ori prin maşina de tocat cu sită deasă. Se amestecă cu untul, smântâna şi untura, se adaugă franzela ce a fost înmuiată în lapte şi stoarsă bine, se potriveşte gustul cu sare şi piper şi se amestecă această compoziţie, până se obţine o pastă omogenă şi spumoasă. Se aşează într-o formă şi se dă la rece timp de două ore. Se scoate apoi pateul din formă, se asază pe un platou, se îmbracă în aspic şi se decorează cu verdeaţă şi filigran de unt.
Sursa Imagini : freeschoolclipart.com
Ficat de porc 500 g, ceapă 100 g, franzelă 200 g, lapte 200 ml, untură 100 g, unt 150 g, smântână 100 g, aspic 500 g, verdeaţă 1 leg, piper, sare.
Cum se prepara:
Ficatul se curăţă de pieliţe şi vine, se taie în bucăţi şi se fierbe în apă împreună cu o ceapă. După ce a fiert, se lasă să se răcească şi se dă de 2-3 ori prin maşina de tocat cu sită deasă. Se amestecă cu untul, smântâna şi untura, se adaugă franzela ce a fost înmuiată în lapte şi stoarsă bine, se potriveşte gustul cu sare şi piper şi se amestecă această compoziţie, până se obţine o pastă omogenă şi spumoasă. Se aşează într-o formă şi se dă la rece timp de două ore. Se scoate apoi pateul din formă, se asază pe un platou, se îmbracă în aspic şi se decorează cu verdeaţă şi filigran de unt.
Sursa Imagini : freeschoolclipart.com
Tag-uri: pateu, ficat de porc, aspic, ceapa, verdeata, gustare |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 22 April '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :